fbpx
visum voor thailandAchtergrond Praktische informatie Uitgelicht 

Controleer je visum voor Thailand ontzettend goed

visum voor thailandThailand is voor velen een geweldig vakantieland. Ga je er op reis, dan krijg je een visum voor Thailand voor 30 dagen. Wil je langer blijven? Dan moet je een visum aanvragen.

Op zich niks bijzonders, zou je zeggen. Toch is het van belang om van tevoren tijd en aandacht aan je visum voor Thailand te besteden. Voor de meeste vakantiegangers is er niets aan de hand. Die krijgen namelijk bij aankomst op het vliegveld meteen een stempel in hun paspoort, die geldig is voor 30 dagen.

Visum voor Thailand

Zorg er trouwens wel voor dat je paspoort bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig is. De meeste toeristen keren binnen die 30 dagen huiswaarts en hebben dus geen zorgen om een verlenging van hun visum voor Thailand. Wil je echter langer blijven? Dan moet je wat anders bedenken. Je kunt voor je reis op de Thaise ambassade of bij het consulaat een toeristenvisum aanvragen. Die kun je krijgen voor verschillende periodes tegen verschillende kosten.

Je kunt ook naar een ander land reizen, om vervolgens weer naar Thailand terug te komen en opnieuw een visum te krijgen voor 30 dagen verblijf. Dit kun je echter niet onbeperkt doen, hou hier dus rekening mee.

Lang verblijf in Thailand

Naast vakantiegangers zijn er ook veel mensen die bijvoorbeeld een jaar in Thailand willen verblijven. Ook daar zijn visa voor beschikbaar, waaronder een ‘retirement visa’. Dit is een visum voor mensen van 50 jaar en ouder. Op de website van de Thaise ambassade vind je daar meer informatie over.

Deze info geef ik aan de hand van een verhaal op de website van het Algemeen Dagblad over een Nederlander die in de Thaise gevangenis belandde, volgens hem door een ‘visumfout’. Controleer dus altijd je paspoort ontzettend goed als je een stempel krijgt van de immigratiedienst. Het liefst 2 keer, want anders kan het een onaangenaam verblijf worden…

Lees ook

%d bloggers liken dit: