fbpx
Thailand en CambodjaAdvertorial Uitgelicht 

Combineer Thailand en Cambodja: verborgen tempels en palmstranden

Thailand en CambodjaCombineer je een reis naar Thailand met buurland Cambodja, dan zie je bruisend Bangkok, slaap je in drijvende huisjes op de River Kwai en sluit je je reis relaxed af op een palmeneiland met wit zand. In Cambodja reis je naar ongerepte plattelandsdorpjes en ervaar je de bewogen geschiedenis in de tempels van Angkor Wat en op de Killing Fields van Pol Pot.

Start in wereldstad Bangkok

In het hart van Thailand vind je de levendige metropool Bangkok, het begin van bijna elke Thailand– en Cambodja-reis. Geniet van de contrasten tussen oud en modern: rijd per tuktuk van glinsterende boeddhistische tempels naar torenhoge wolkenkrabbers. Ook leuk is een fietstocht door smalle steegjes en langs de rijstvelden in de buitenwijken van de stad. Onderweg gluur je binnen bij de Thai en loop je met je fiets aan de hand over een lokale markt.

Thailand en CambodjaLangs natuur en bergstammen

Vanuit de Thaise hoofdstad kun je goed doorreizen naar de River Kwai, waar je slaapt op junglerafts tussen groene rotsoevers in het oerwoud. Houd je van tempels? In de koningsstad Ayutthaya vind je eeuwenoude tempelruïnes. Vervolgens reis je per trein of vliegtuig naar het noorden van Thailand. Bezoek het gebied rondom de stad Chiang Mai voor een ontmoeting met kleurrijke bergvolkeren in eenvoudige dorpen. Tijdens een trekking wandel je door de bergen en maak je een bamboevlottentocht.

Thailand en CambodjaBewogen geschiedenis in Phnom Penh

Doorreizen naar Cambodja is het makkelijkst per vliegtuig. De hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh, is een drukke verzameling van typisch Aziatische kleurrijke markten, boeddhistische tempels en rondracende tuktuks, maar ook van cafés en terrassen met de Franse sfeer uit de koloniale tijd. Het is moeilijk voor te stellen dat het nog niet eens zo lang geleden is dat de Cambodjaanse bevolking leed onder het regime van Pol Pot. Op de beruchte Killing Fields en in het genocidemuseum Tuol Sleng krijg je een indruk van de impact die de martelingen en moorden hebben gehad op het land en de bevolking.

Thailand en CambodjaWereldwonder Angkor Wat

Omhoogkronkelende boomwortels en mystieke tempels: welkom in Angkor. Dit is hét hoogtepunt van Cambodja en een van de beroemdste bezienswaardigheden van Zuidoost-Azië. Wanneer je hier samen met een gids loopt, krijg je pas door hoe groot het is. Als je het hele complex zou willen zien, dan zou je dagen zoet zijn. Je kunt eindeloos dwalen tussen de beelden, tempels en historische reliëfs. Eeuwenlang werd deze stad door de jungle overgroeid, totdat begin 1900 een Franse expeditie de ruïnes ontdekte. Een aantal van de tempels zijn gerestaureerd, maar aan andere kun je nog steeds duidelijk te zien hoe de jungle de tempel overwoekerd heeft.

Thailand en CambodjaAfsluiten met een tropisch toetje

Wil je je reis afsluiten op een wit poederstrand, reis dan door naar de grens met Thailand. Op het eiland Ko Chang vind je dicht regenwoud en zandstranden vol palmbomen. Dit is het op een na grootste eiland van Thailand en dus is er genoeg te beleven.

Maak een wandeling door de bossen en neem een duik in een van de watervallen of luier een dagje op het strand. Ook worden snorkel- en boottochten georganiseerd. Het eiland is redelijk ontwikkeld met goede resorts en na de check-in in je hotel kun je direct een plons nemen in het lauwwarme water van de azuurblauwe zee.

Bovenstaande tips zijn afkomstig van Edith Huntink van Thailand online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel.

Lees ook

%d bloggers liken dit: