fbpx
Coffee BolanEten en drinken Uitgelicht 

Coffee Bolan, de lekkerste koffie van Thailand

Als ik op reis ga, het maakt niet uit waarnaar toe, mis ik altijd dat perfect gezet Hollandse kopje koffie. Maar niet in Thailand, want daar hebben ze Coffee Bolan.

Ik geef het meteen toe, ik ben verslaafd. Net zoals zovelen heb ik dat dampende goedje in de morgen echt nodig. Niet dat ik een veelgebruiker ben, een kop of vier. Twee in de ochtend, eentje rond de namiddag en eentje na het avondeten. Vooral die twee in de ochtend heb ik echt nodig.

Koffie in de wereld

Ik heb me wel eens verbaasd over hoeveel slechte koffie er in de wereld wordt gezet. Van een matig bakje waar je zo doorheen kijkt, tot regelrecht slootwater. Niet te drinken, al doe je er nog zoveel melk en suiker bij. Een aanslag, dat is het. De slechtste koffie wordt gezet in Amerika. Het is zo erg, dat ze het vaak gratis weggeven. “Nog een bakje, sir?” “Geef me de pot maar, misschien dat ik dan wakker word!”.

Vandaar dat ik absoluut geen fan ben van de koffieshop-ketens als Starbucks. De koffie is er lauw (waarom is dat?), het heeft inderdaad iets weg van koffie, en het is duur. Je zult mij dan ook zelden in een Starbucks (door mij telkens aangekondigd als Star-fucks) aantreffen. Nou ja, misschien na een week of wat verplicht Amerikaanse koffie drinken…

Coffee Bolan

In Thailand had ik ook lange tijd dat probleem. Dwalend werd ik aangetroffen rond Starbucks, Coffee World, True Coffee en The Coffee Club. Deze laatste zetten wel een aardige cappuccino, en na vier koppen wil ik wel eens wakker worden, maar het blijft behelpen.

Nee, het lekkerste kopje koffie vind je gewoon op straat.

Coffee Bolan

Coffee Bolan, warm of koud verkrijgbaar. De eerste in de morgen warm. Sterke koffie die ouderwets gezet wordt met een koffiefilter (herinnert u zich deze nog? (echo)) waarop kokend heet (!) water wordt geschonken. Aangevuld met gesuikerde melk uit blik en genieten maar! Dan wordt je wakker! Geen tweede kop nodig.

Ook koude versie

Later op de dag neem je dan een Coffee Bolan-jen. De koude versie. Hetzelfde als de hete versie, maar dan uitgegoten over een grote plastic beter gevuld met ijs. Soms zelfs in een doorzichtig plastic zak. Met rietje.

Héérlijk! Verfrissend en opwekkend. Probeer je het maar eens. De standjes waar je ze kunt krijgen staan op vrijwel elke straathoek.

Lees ook

%d bloggers liken dit: