fbpx
cliffjumpen in thailandAchtergrond Uitgelicht 

Cliffjumpen in Thailand: wie wil dat nu niet?

Cliffjumpen in Thailand; op YouTube en Facebook duiken steeds vaker gave video’s op van jongeren die van hoge klikken springen. Hoe gevaarlijk is dat nou?

Cliffjumpen in zijn algemeen hoeft niet gevaarlijk te zijn. Integendeel, het kan juist een geweldige adrenaline rush geven als je van hoge rotsen afspringt. Echter is het wel handig om een aantal praktische tips mee te nemen als je voor een lange duik gaat.Tijdens mijn zoektocht naar de ultieme tips voor het cliffjumpen in Thailand komen er een aantal telkens weer naar voren. De belangrijkste daarvan is dat je nooit alleen moet gaan cliffjumpen. Klinkt logisch, maar wordt toch nog wel eens over het hoofd gezien.

Is het water wel diep genoeg?

Daarna volgt toch wel de diepte van het water checken. De diepte van het water kan nog weleens onderschat worden, doordat je niet goed kan inschatten hoe ver de rotsen liggen. Ga daarom altijd eerst zelf even proberen zover mogelijk onder water te gaan. Hierdoor weet je zeker dat het niet te ondiep is voor je sprong.

En vergeet ook niet de druk op je oren. Je oren kunnen het namelijk zwaar te verduren krijgen met zo’n klap. Beste tips zijn om oordopjes te dragen of je vingers in je oren te stoppen hiervoor.

Waar kan ik deze adrenaline rush nu krijgen?

De eerste die hier genoemd moet worden, is toch wel Krabi. Zelfs Red Bull plaatste deze in hun top-7 van toplocaties. Niet alleen vanwege de hoogte, maar ook omdat het uitzicht vanaf de klif adembenemend is.

Daarnaast kwam ik ook nog vaak de rotsen boven Ao Nang tegen in Thailand. De prachtige omgeving en het intens blauwe water zorgen voor extra mooie beelden.

Waar willen jullie nog weleens cliff jumpen?

Lees ook

%d bloggers liken dit: