fbpx
Films en video's Nieuws Uitgelicht 

CinemAsia Film Festival 5-10 maart in Amsterdam

Van 5-10 maart beleeft het CinemAsia Film Festival haar 12de editie in de filmtheaters Kriterion, Rialto, LAB111 en in NEVERNEVERLAND in Amsterdam. Met daarbij twee Thaise films

Zes dagen lang maak je een filmische reis naar 14 Aziatische bestemmingen, waaronder Thailand, China, India, Indonesië, Japan, Korea, Maleisië, Singapore, de Filippijnen en Vietnam. Alle films worden gesproken in de oorspronkelijke taal en komen met Engelse ondertiteling.

The Pool

Regisseur: Ping Lumphapleng | Survival thriller | Thais (Engelse ondertiteling)

Cast: Theeradej Wonguapan, Ratnamon Ratchiratham

Do 7 maart 22:00 – Na afloop van de film is er een Q&A met regisseur Ping Lumphapleng

Za 9 maart 21:15

Locatie: Kriterion

Na wat beroerde toevalligheden begeeft Day (Theeradej Wongpuapan), een art director van een commercieel productiebedrijf, zich met zijn vriendin op de zes meter diepe bodem van een zwembad, samen met een steeds hongerige krokodil.

Met The Pool keert de Thaise superster die voor het laatst te zien was in de 2009 kaskraker Bangkok Traffic Love Story terug naar het witte doek. Wongpuapan staat vooral bekend om zijn romantischere rollen. Een survival-film als deze zien we zelden van de acteur, of überhaupt van Thaise cinema.

In dit aangrijpende en vaak hartverscheurende verhaal blijft de spanning maar opbouwen, omdat door probleem na probleem de situatie van kwaad naar erger gaat. Met verbazingwekkend atletisch finesse overmeestert Wongpuapan hoge muren, krappe tunnels en die onrustige krokodil, terwijl hij ook nog emotioneel intensief spel levert.

Folklore:

Regisseur: Pen-ek Ratanaruang | Horror | Thais, Engels (Engelse ondertiteling)Cast: Nuttapon Sawasdee, Parama Wutthikornditsakul, Thomas Burton van Blarcom

Za 9 maart 23:00 – Na afloop van de film is er een Q&A met regisseur Pen-ek Ratanaruang
Locatie: Kriterion

De coole spitsheid van Thais auteur Pen-ek Ratanaruang (Last Life in the Universe, Ploy) maakt zich kenbaar in Pob, dat begint met een blogger die een interview vastlegt met een hongerige, vleesetende geest. Die geest doet zijn frustrerende ontmoeting met een Amerikaanse expat uit de doeken, wiens idiote onvermogen om bang te zijn uitmondt in een vreemder en geestiger territorium dan dat we gewend zijn van Thaise horror.

Folklore is een nieuwe horrorserie in opdracht van HBO Azië, bestaande uit zes afleveringen van een uur die zich afspelen in Indonesië, Singapore, Thailand, Maleisië, Japan en Zuid-Korea. Het zijn moderne verhalen, afgeleid van oude mythes en stadssagen, die op hun eigen manier aantonen hoe het bovennatuurlijke nog steeds een prominente rol speelt in elke hedendaagse cultuur.

In het leven geroepen door enkele van de grote namen in de filmindustrie van hun respectievelijke landen (Joko Anwar, Eric Khoo, Pen-ek Ratanaruang, Ho Yuhang, Takumi Saitoh en Lee Sang-woo), verfrissen deze stijlvol geschoten en fantasierijke verhalen allerlei genres, terwijl ze reflecteren op hoe disfunctioneel elk van hun samenlevingen zijn geworden.

Meer informatie over de rest van het programma: http://cinemasia.nl/

Lees ook