fbpx
Cielo Sky Bar & RestaurantEten en drinken Ontdek Thailand 

Cielo Sky Bar & Restaurant: op grote hoogte

Cielo Sky Bar & RestaurantHet aantal rooftop bars in Bangkok blijft maar toenemen. Cielo Sky Bar & Restaurant is een van de nieuwste aanwinsten.

Misschien herinner je jezelf Zeppelin Rooftop Bar nog wel. Ruim anderhalf jaar geleden opende deze gelegenheid haar deuren in het W District, op loopafstand van het BTS-station Phra Khanong. Om nog onbekende redenen sloot deze zaak een half jaar geleden.

Unrestricted view

Er werd hard gewerkt en sinds een maand of wat zit hier dus Cielo Sky Bar & Restaurant, met een nieuw management. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Wat niet veranderde, is het uitzicht. Omdat dit hoge gebouw ietwat buiten het centrum van Bangkok staat, is er nog sprake van een ‘unrestricted view’. Ofwel: een uitzicht dat niet belemmerd wordt door andere hoge bouwen.

En dat uitzicht is echt fenomenaal – helemaal tijdens een heldere avond. Omdat je helemaal rond kunt lopen, heb je dus een 360 graden uitzicht. Aan de ene kant van het balkon kun je over het drukke stadscentrum uitkijken, met alle hoge gebouwen enerzijds en de machtige rivier Chao Phraya anderzijds. Zoek je de andere kant op, dan kun je bij helder weer zelfs Suvarnabhumi Airport zien liggen.

Skywalk: duizelingwekkend

Vanaf deze hoogte krijg je een goed beeld hoe groot Bangkok echt is. Voor de echte durfals bestaat de Skywalk ook nog steeds. Het is een soort glazen plaat waar je doorheen kunt kijken. Inderdaad, 46 (!) verdiepingen naar beneden!

Maar een prachtig uitzicht is één, hoe is het dan gesteld met de sfeer? Die is ronduit laidback en zelfs een beetje romantisch te noemen. Hier geen DJ die housemuziek uit de speakers knalt, maar zachte achtergrondmuziek. Ideaal om even bij te komen als je de drukte beu bent.

De service is goed en het personeel is buitengewoon vriendelijk en doet haar best om het je naar de zin te maken. Naast cocktails, mocktails en andere dranken bevat de menukaart ook verschillende soorten (internationale) gerechten. Spaghetti Carbonara, geroosterde eend of Australische ribeye zijn een paar van de hoogtepunten.

Prijzen

Cielo Sky Bar & RestaurantDan de prijzen. Het is algemeen bekend dat de gemiddelde rooftop bar in Bangkok niet heel goedkoop is. Cielo Sky Bar & Restaurant duikt er qua prijzen iets onder. Voor een cola bijvoorbeeld betaal je maar 40 baht – heel schappelijk geprijsd. Voor een mocktail is dat rond 90 baht en een cocktail begint vanaf 150 baht.

Het bordje spaghetti kost 250 baht en voor de ribeye mag je met 850 baht wat dieper in de buidel tasten.

Bereikbaarheid

Cielo Sky Bar & Restaurant ligt op loopafstand van Phra Khanong BTS. Neem exit 3 en loop een paar honderd meter door richting Sukhumvit Soi 69. Zodra je het bord W District ziet, sla je linksaf en volg je de borden van de rooftop bar.

Dagelijks geopend van 17.00 – 24.00 uur.

Onze tip: ga rond 17.00 naar boven. Niet alleen om een goede plek te bemachtigen, maar op deze manier kun je ook genieten van de zonsondergang en zie je Bangkok bij dag en nacht.

Facebook: https://www.facebook.com/cieloskybar

Lees ook

%d bloggers liken dit: