fbpx
chumphonOntdek Thailand Rest van Thailand 

Chumphon: verborgen parel in Zuid-Thailand

Thailand is meer dan Bangkok, Chiang Mai of Phuket. Een minder bekende bestemming is Chumphon, dat ligt op 463 kilometer van Bangkok.

In Zuid-Thailand inderdaad. De meeste toeristen die naar die regio reizen, kiezen standaard voor Krabi, Phuket of een van de eilanden, zoals Koh Phi Phi of Koh Lanta. Niet dat daar ook maar iets mis mee is, maar het zuiden biedt meer.

Lange kust en eilanden

Met een kustlijn van maar liefst 222 kilometer lang en 44 eilanden mag je Chumphon gerust een verborgen parel noemen. Het is als een prachtige vrouw zonder make-up. Wat maakt Chumphon dan zo speciaal? Hier vind je watervallen, vreedzame stranden, bossen en rivieren.
chumphon

En vooral: een vriendelijke bevolking en zeer betaalbare prijzen voor zowel accommodatie als het eten. Het zijn vooral Thaise toeristen die naar de provincie Chumphon trekken. Wil je bijvoorbeeld op een lokale manier ergens verblijven? Kies dan voor een homestay.

Op Koh Phithak – in de Golf van Thailand – bijvoorbeeld. Maar liefst 42 families hebben hun huis beschikbaar gesteld voor homestay. De meeste mensen hier zijn vissers of boeren en zij doen de homestay er dus bij om nog wat extra’s te verdienen.

Vanaf Koh Phithak kun je tijdens een heldere dag de populaire vakantie-eilanden Koh Tao, Koh Samui en Koh Phangan zien liggen. Hoe chill is dat? De toeristen op de drukke plekken, terwijl jij tussen de locals aan het relaxen bent.

Ook duikliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Er zijn verschillende plekken in de buurt waar je goed kunt duiken: Koh Ngam Yai, Koh Ngam Noi en Koh Rang Ka Chiu.

Een andere aanrader is de koffievallei Ban Panwal in het district Tha Sae. Dit is een immense koffieplantage waar meer dan 24 miljoen ton koffie per jaar wordt geproduceerd, goed voor in totaal 60% van de totale productie in Thailand.

Hoe kom je in Chumphon?

Nok Air vliegt twee keer per dag van Don Mueang Airport naar Chumphon. Hou wel rekening met hoge ticketprijzen – zeker in vergelijking met vluchten naar Krabi of Phuket – en de vluchten zitten vaak vol.

Een goed alternatief is vliegen naar Surat Thani Airport en vanaf daar met een taxi of het openbaar vervoer naar Chumphon reizen.

Lees ook

%d bloggers liken dit: