fbpx
chumphonEilanden Ontdek Thailand 

Chumphon, geniet ervan

Chumphon ligt tussen de provincies Prachuap Khiri Khan en  provincie Surat Thani in het zuiden.  De hoofdstad Chumphon ligt op 500 km van Bangkok en dat voor de meeste Thai nog te  te ver voor een weekendtrip.

Het wordt wel bezocht door toeristen, maar meestal maar voor één nacht om de volgende dag verder te reizen naar populaire bestemmingen als Phuket, Koh Samui of Krabi.

Rustiek!

Dat vinden wij helemaal niet erg, want dat heeft er voor gezorgd dat Chumphon onaangetast is gebleven. Ideaal voor vakantiegangers, die niet van de toeristische drukte houden en van rust en stilte willen genieten.

Een vakantie aan het strand, die het hele jaar door relatief rustig zijn, met in zee prachtige eilandjes, perfect voor snorkelen of duiken.

chumphon

Geniet er  van zolang het nog kan. Van bijvoorbeeld het grote Thung Wua Laen strand in het district Patieu in het noorden van de provincie. Lekker luieren op een ongerept strand, een vriendelijke lokale bevolking, geen ligstoelen of parasols en vooral geen irritante verkopers van etenswaren en souvenirs. Ook de eeuwige masseuses ontbreken op dit strand.

Te zien!

Een van de dingen die je moet hebben gezien in Chumphon is het heiligdom van wijlen de Prins van Chumphon aan het Sai Ri strand, ongeveer 20 kilometer ten zuiden van de hoofdstad. Deze Prins, een zoon van Koning Rama V, is de oprichter van de Thaise Koninklijke Marine, die in 1923 vroegtijdig op zee overleed.

chumphon

Dit heiligdom is uitgegroeid tot een echte toeristische plek, maar ook een plaats van aanbidding en het betonen van respect door Thai, vooral van degenen die nu nog op zee werken.

Er is nog veel meer te zien in deze provincie, bergen in het westen, nationale parken met watervallen, omvangrijke bossen met interessante flora, tempels en stranden.

Voor de rustzoekende toerist alleszins waard een bezoek aan Chumphon te overwegen. Vanuit Bangkok kan men met de bus of trein en er is zelfs een dagelijkse lijnvlucht naar Chumphon.

Lees ook