fbpx
Chinezen geen visum nodigNieuws 

Chinezen geen visum nodig voor vakantie Thailand

Chinezen geen visum Thailand en visa: het blijft de gemoederen bezig houden. Daar waar de Thaise junta bezig is om enerzijds gesjoemel met visa aan te pakken, daar worden anderzijds ook uitzonderingen gemaakt. Zo wordt er nu een tijdelijke maatregel in het leven geroepen dat Chinezen geen visum hoeven aan te vragen voor een vakantie in Thailand.

Sterker nog, ze krijgen gelijk een visum voor 90 dagen in hun paspoort. Volgens de Thaise junta is dit hard nodig om het toerisme te stimuleren. En dus worden touroperators in Taiwan en China voorbereid op gigantische drukte als gevolg van deze tijdelijke verandering. Dat Chinezen geen visum hoeven aan te vragen, zal ertoe leiden dat het komend hoogseizoen weer ouderwets druk zal zijn.

Chinezen geen visum: wederom grote drukte

Bereid je dus maar voor op hordes Chinese toeristen in de Grand Palace (zie foto) en in de winkelcentra. “Wij verwachten veel Chinese en Taiwanese toeristen, nadat de overheid de visumregels heeft aangepast”, aldus de voorzitter van de Association of Thai Travel Agents. Volgens hem zijn veel touroperators in deze landen gestopt met het verkopen van groepsreizen naar Thailand en hebben wij gewacht tot een maatregel zoals deze.

De Chinese toerist reist graag in een grote groep (ja, dat beeld wordt dus bevestigd) en vraagt om speciale behandelingen, dus de touroperators zullen alle zeilen bij moeten zetten. Dat Chinezen geen visum hoeven aan te vragen is voor hen een mooie opsteker. De maatregel gaat waarschijnlijk deze week nog in en loopt dan tot 31 oktober.

China is al jaren koploper als het gaat om toeristen die Thailand aandoen. Vorig jaar nog kwamen er rond de 4 miljoen toeristen naar het koninkrijk. Maar, tijdens de eerste zeven maanden van dit jaar kwam de klad erin, dat vooral te maken had met de politieke onrust. De verwachting is dat het aantal Chinese toeristen in oktober weer gaat toenemen. Dat is traditioneel de eerste maand van het toeristisch hoogseizoen.

Lees ook

%d bloggers liken dit: