Chinees Nieuwjaar 2018 in Thailand: waar moet je zijn?

Het Chinees Nieuwjaar staat voor de deur. Waar moet je zijn om Chinees Nieuwjaar 2018 in Thailand te vieren? Ik som de beste plekken voor je op.

Gong Xi Fa Cai! Oftewel: gelukkig Chinees Nieuwjaar! Dat zeggen de Chinezen dit jaar tegen elkaar op vrijdag 16 februari.


Dit jaar vieren ze het jaar van de Hond. Eeuwen geleden trokken er veel Chinezen vanuit China naar Thailand. Dat zorgt ervoor dat de Chinese cultuur diepgeworteld zit in de Thaise samenleving.

Veel Thai met een Chinese achtergrond vieren dus ook het Chinees Nieuwjaar 2018 in Thailand. En weet je dat er ook heel veel Chinezen uit China en Hong Kong naar Thailand komen om hun nieuwjaar daar te beginnen?

Yaowarat in Bangkok

Verreweg de beste plek om de festiviteiten met eigen ogen te aanschouwen is Chinatown in Bangkok. De lange straat Yaowarat die dwars door de wijk loopt, wordt helemaal afgesloten.

Langs de kant kun je allerlei lekkernijen kopen. Verder trekt er regelmatig een drakendans voorbij, gepaard met veel tromgeroffel en bekkens. De restaurants in Chinatown puilen uit en het is een gezellige drukte op straat.

Vergeet je rode kleren niet aan te trekken, want deze kleur hoort nou eenmaal bij het Chinees Nieuwjaar!

Andere steden in Thailand

Behalve in Bangkok viert de Thaise bevolking met Chinese achtergrond hun nieuwjaar ook in steden als Sukhothai, Chiang Mai en Phuket Town.

Ben je dus op reis in een van deze steden? Dan weet ik zeker dat je wat meekrijgt van het Chinees Nieuwjaar 2018 in Thailand.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.