fbpx
Chillen in PaiOntdek Thailand Rest van Thailand 

Chillen in Pai

Het staat op de lijst van veel backpackers die naar Thailand komen: chillen in Pai. Dit wordt ook wel het backpackwalhalla van Thailand genoemd. Waarom?

Veel backpackers kiezen ervoor om via Chiang Mai naar Pai te reizen. De beruchte rit met het minibusje voert via 762 bochten en het is maar beter dat je een kotszakje bij de hand hebt.

Als je eenmaal in Pai bent, dan is die reis zo vergeten. Dit idyllische dorpje wordt ook wel het hippie-stadje van Thailand genoemd. Het ligt tussen de bergen in en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een toeristische trekpleister.
Chillen in Pai

Van hippiedorp naar backpackwalhalla

Ooit was het een plek waar hippies samenkwamen. Chillen in Pai met reggaemuziek, dat was wat ze voornamelijk deden. Vandaag de dag is het dus een backpackerwalhalla. Maar die hippiesfeer hangt er nog steeds.

Toch biedt Pai veel meer dan alleen maar laidback vakantie vieren. Zo kun je er raften, zwemmen bij de watervallen, grotten bezoeken en nog veel meer. De meeste backpackers kiezen ervoor om een scooter te huren (op eigen risico, hier is al veel over geschreven) en de omgeving te verkennen.

Pai Canyon

Het allermooiste wat Pai qua natuurschoon te bieden heeft is de Pai Canyon. Het ligt slechts een paar kilometer buiten het stadje. Vooral tijdens zonsop- en ondergang is het schitterend om te zien.

Chillen in PaiWaar kun je verder chillen in Pai? Natuurlijk op een van de vele resorts. Het mooie van Pai is dat je al voor een tientje per nacht een hutje hebt. Voor je het weet, ben je een paar dagen verder en hang je er nog steeds.

Kleine barretjes en restaurantjes

In tegenstelling tot toeristische trekpleisters als Pattaya, Chiang Mai en Phuket vind je in Pai geen discotheken, maar louter kleine barretjes. Hier pingelen locals en vakantiegangers ’s avonds op hun gitaar en kun je gewoon relaxen.

‘Sabaai sabaai’, dat is Thais voor relaxed. Je zult het vaak horen in Pai…

Lees ook