Chiang Saen, historie in de Gouden Driehoek

Chiang SaenDe historische stad Chiang Saen ligt op zo’n 60 kilometer ten noordoosten van Chiang Rai aan de Mekong rivier. Het is één van de oudste steden in Thailand.

Ooit was Chiang Saen een onafhankelijk koninkrijk aan de oever van de machtige Mekong rivier. Het is in 1328 gesticht door Saenphu, de kleinzoon van koning Menrai. Tegenwoordig is  het een overwegend rustig plaatsje met een groot aantal historische monumenten en tempels.

Het wordt voornamelijk bezocht wordt door dagjesmensen die in Chiang Mai of Chiang Rai verblijven. Chiang Saen wordt ook wel de toegangspoort tot de Gouden Driehoek genoemd. Dit gebied was in het verleden berucht vanwege de papaverteelt en de smokkel van opium.Bezienswaardigheden

Chiang Saen
Wat Chedi Luang

Chiang Saen is een interessant stadje met vele oude ruïnes welke herinneren aan vervlogen tijden. Je kunt er een aantal bezienswaardige tempels bezoeken, waarvan Wat Chedi Luang, Wat Pasak en Wat Phra that Chom Kitti de belangrijkste zijn.

Deze laatste tempel ligt op een heuvel net buiten de stad. De Wat Pa Sak tempel huisvest een prachtige oude chedi uit 1292. Wat Chedi Luang is gebouwd in 1515 en heeft een 58 meter hoge chedi. Vanuit de Wat Phra That Chom Kitti heb je een prachtig uitzicht over het stadje en Laos.

Ook zeker de moeite waard is het Nationaal Museum en het Chiang Sean Lake. Het Nationaal Museum staat bekend om haar kunstvoorwerpen uit het Koninkrijk van Chiang Saen. Het museum beschikt over voorwerpen en handwerken uit de prehistorie die door de bergvolkeren zijn gemaakt.

Hoe te bereiken?

Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van opiumhandel dan kun je een kijkje nemen in The Hall of Opium Museum waar meer dan 5000 jaar geschiedenis tentoon gesteld wordt.

Chiang Saen is vanaf Chiang Rai per auto te bereiken over Highway 110 naar Mae Chan en vervolgens over wegnummer 1016 naar Chiang Saen. Er vertrekken ook dagelijks bussen.Share This Post

One Comment - Write a Comment

  1. Goed stuk!

    Bare in mind dat tegenwoordig Chiang Saen Lake moeilijker te vinden is, met name door de nieuwe verbindingsweg tussen Mae Chan en Chiang Saen.

    Reply

Post Comment