fbpx
Chiang Rai biedt meer dan je denktChiang Rai Ontdek Thailand 

Chiang Rai biedt meer dan je denkt

Het is een plek die vaak wordt overgeslagen, omdat toeristen liever naar Chiang Mai gaan. Maar Chiang Rai biedt meer dan je denkt…

Nee, Chiang Rai is bij lange na niet zo bruisend als die andere grote stad in het noorden Chiang Mai. Maar wat maakt het dan wel de moeite van het bezoeken waard?

Eén en al rust

In de eerste plaats is het de rust die je er vindt. Voor mij is het echt een van de plekken in Thailand waar je heerlijk kunt relaxen. Tuurlijk, je komt er toeristen tegen die meestal op doorreis zijn. Maar het is niet zo massaal als in Chiang Mai.

Berasa di kahyangan #whitetemple #whitetemplechiangrai #thailand #chiangrai

Een bericht gedeeld door Girindra Wiratni Puspa (@girindra.puspa) op

De grote publiekstrekker in Chiang Rai is de Witte Tempel, beter bekend als Wat Rong Khun. Als de zon schijnt, doet het bijna pijn aan je ogen. Overigens is het wel zeer indrukwekkend om te zien en zeker niet te missen.

Zwart Huis

Chiang Rai biedt meer dan je denkt. Wist je trouwens dat je naast een Witte Tempel ook een Zwart Huis hier vindt?

Het allermooiste aan deze stad in het hoge noorden van Thailand vind ik toch wel de omgeving. Huur een auto of scooter en trek erop uit. De bergen in bijvoorbeeld.

Je vindt er verschillende koffie- en theeplantages. Dat zorgt ervoor dat je ontzettend veel leuke koffietentjes in Chiang Rai vindt. Hoog in de bergen waan je je zelfs in Little Yunnan!

In het weekend toveren straatverkopers het centrum van de stad om tot een heuse weekendmarkt. Hier kun je voor een habbekrats heerlijk eten. Of genieten van een koud biertje. Dat kun je trouwens ook in een van de vele goede restaurants in de stad.

Het maakt van Chiang Rai een plek waar je komt om te chillen. Verwacht geen uitbundig nachtleven, want dat is er niet. Verwacht wel ontzettend vriendelijke mensen en een fantastische omgeving.

Lees ook

%d bloggers liken dit: