fbpx
Chiang Mai is de culturele hoofdstad van ThailandChiang Mai Uitgelicht 

Chiang Mai is de culturele hoofdstad van Thailand

De meeste toeristen die er zijn geweest, zijn het er roerend mee eens: Chiang Mai is de culturele hoofdstad van Thailand.

Wie dat zegt? Ik. Natuurlijk, Thailand biedt veel meer cultuur dan alleen Chiang Mai. In Bangkok vind je bijvoorbeeld het Koninklijk Paleis, Wat Arun en Wat Pho. In Sukhothai en Ayutthaya struikel je over de eeuwenoude tempels.

Maar wat maakt het dan dat je Chiang Mai tot culturele hoofdstad van Thailand benoemd? In de eerste plaats is het de stad van de tempels. Zo’n beetje op elke hoek van de straat kom je er wel 1 tegen.Chiang Mai is de culturele hoofdstad van Thailand

En dan is er natuurlijk de oude stadsmuur in het centrum. Ook dit ademt een en al historie uit.

Trek je uit de stad, dan kom je nog veel meer culturele hoogtepunten tegen. Inheemse volkeren bijvoorbeeld, zoals de Karen. Je weet wel, de dames met de grote hoeveelheid ringen om hun nek.

#watphrathatdoisuthep #doisuthep #chiangmai #thailand #thaïlande

Een bericht gedeeld door Saïd (@shamaid) op

Laat ik vooral Doi Suthep niet vergeten. Deze schitterende berg met een prachtige tempel op de top. Vanaf waar je een mooi uitzicht hebt over Chiang Mai, dat in het dal ligt. Het is een flinke klim, maar absoluut de moeite van jezelf in het zweet werken waard.

Hoewel Chiang Mai erg toeristisch is, biedt het toch meer dan voldoende mogelijkheden om cultuur op te snuiven.

Hoe kom je er?

Wist je dat je er op veel verschillende manieren kunt komen? Onder backpackers is de nachttrein vanuit Bangkok verreweg het populairst. Een leuk avontuur ook. Kies je voor meer comfort? Boek dan een goedkoop ticket, bijvoorbeeld met Bangkok Airways.

Zoek je de tussenoplossing? Neem dan de bus. Sneller dan de trein en langzamer dan het vliegtuig, maar wel een stuk goedkoper.

Lees ook