fbpx
chiang mai in een dagChiang Mai Ontdek Thailand 

Chiang Mai in een dag

Welke stad doe je nu niet tekort met een bezoek van maar een dag? Chiang Mai zeker. De noordelijke stad in Thailand is toch een van de mooiste steden die je daar kunt bezoeken.

Met een paar vrienden ben ik in Bangkok en voor zaken moet er eentje naar een stadje in de buurt van Chang Mai. Alleen achter blijven is een optie, maar een binnenlandse vlucht voor een paar vaht boeken bij Cheaptickets en een hotelletje bij Latestays is een betere. Zo goedkoop dat uitchecken bij mijn hotel in Bangkok niet eens de moeite loont.

chiang mai in een dagChiang Mai, here we come

De vlucht naar Chiang Mai is voorbij voordat je het weet en de luchthaven is klein en met alleen handbagage gaan we met een tuktuk de stad in. Door de stadspoorten en langs muren ben ik al snel mijn gevoel voor richting kwijt. Accepteren en genieten dan maar

Wat doe je dan in een dag. Eerst inchecken bij het hotel en de ballast dumpen. Het is een stukje lopen naar het centrum. Een stuk rustiger en gemoedelijker dan Bangkok. Het straalt iets landerigs uit, alles is er maar minder opgejaagd. Langs de rivier zijn allerlei marktjes en stalletjes.

Tussen de stalletjes ligt een deel van de eigenaren te slapen en daar rond om heen staan verbazingwekkend veel militairen. Ontspannen, zoals heel Chiang Mai is. Waarschijnlijk is er een trainingscentrum in de buurt. De militairen zien er nog echt uit als jongetjes met hun vers gesteven nieuwe uniformen. De haren erg kort geknipt en verzorgd.

chiang mai in een dagCultuur opdoen

De rivier Ping deelt de stad. Over de brug ligt een andere wijk met het oude deel van Chiang Mai en de voor daar bijzondere bouwstijl. Redelijk luxe met wat meer lounge-achtige restaurantjes en galeries.

In La Luna op Charoenrat Road , een van de galeries, hangt meer dan de traditionele Thaise Kunst. Met een Zwitsers accent, komt de eigenaar naar voren en eindelijk kan ik eens over fotografie praten. Toch mis ik dat als ik op reis ben. Een zwart-wit prachtige foto van een Wat genomen vanuit een ballon verwisselt van eigenaar. De foto is niet helemaal goed afgewerkt, de fotografe wordt gebeld en ze belooft een nieuwe afdruk op te sturen. Het gesprek is zo vriendelijk en vertrouwenwekkend dat ik vooruit betaal.

Buiten neemt de Thaise cultuur weer de overhand en staan achter een blauw zeil prachtige Boeddha’s en Boeddha hoofden. Mijn bagagelimiet laat een aankoop niet toe.

chiang mai in een dag

’s Avonds lekker eten, dat is niet moeilijk, allerlei eettentjes lokken je met hun geuren en aanprijzingen. En voor je het weet zit ik te eten omringt door Thai die met bewondering kijken en afwachten wanneer de vlammen uit mijn oren komen. Pech voor hen maar ik ben al wel wat gewend en eet rustig door.

De Nachtmarkt is een walhalla voor shop-a-holics. Ik ga er in opdracht van mijn zus op zilveren kralen jacht. Ook aan deze behoefte wordt snel voldaan. Alles gaat makkelijk in Chiang Mai.

Mijn reisgenoten zijn terug van hun zakelijke deel en samen vervolgen we ons pad. Een heerlijke voetmassage op een van de pleintjes in de openlucht rondt de dag mooi af. Voor twaalf uur  het bed in, het vliegtuig gaat weer vroeg.

Lees ook

%d bloggers liken dit: