fbpx
chiang maiChiang Mai Ontdek Thailand 

Chiang Mai: do’s en don’ts in deze stad

Chiang Mai is een zeer populaire vakantiebestemming in Thailand. Geef de toeristen eens ongelijk. Het weer is er aangenamer dan in Bangkok, het is er rustiger en de sfeer is erg relaxed. Toch zijn er in Chiang Mai ook ‘do’s en don’ts’ te bedenken voor toeristen.

Wij kwamen op het internet een video tegen met ‘do’s en don’ts voor het reizen in Chiang Mai’. In de opname zien we een Thai en een farang, die ongeveer 20 jaar in Thaland woont. Hoewel de video kort is, geeft het wel een goed beeld over de dingen die je wel en niet moet doen in Chiang Mai. Trouwens, je kunt ze gebruiken voor je reis door heel Thailand.

Jonathan Harmon vertelt hoe je je dient te gedragen en staat vooral stil bij de dingen die je beter niet kunt doen. In de video spreekt de farang over ‘low-class westerners’, zo wordt er door de Thai dus echt op hen neergekeken. Hoe vaak zien wij dat zelf wel niet gebeuren met onwetende westerlingen? Als je liever niet hebt dat de lokale bevolking zo tegen jou aankijkt, dan is het goed om deze tips toe te passen bij jouw eerste reis naar Thailand. Immers, als je er vaker komt, dan ben je (als het goed is) wel op de hoogte van de do’s en don’ts.

Verdien respect in Chiang Mai

In de stad rondlopen in je blote bast? Dat is ‘not done’ in Thailand. Met je vinger wijzen naar personen of andere dingen? Niet doen. Ligt er iemand op de grond? Stap er dan zeker niet overheen. En zo zijn er veel kleine zaken waarvan het handig is om van te voren te weten. Doe je dat niet, dan word je niet gauw door de lokale bevolking geaccepteerd en met respect behandeld. Op die manier blijven ze tegen jou als ‘low-so’ farang aankijken. De Thai noemen dat ook wel ‘farang kee nok’.

Als je voor het eerst naar Thailand gaat, dan is het dus zeker een aanrader om deze video goed te bekijken. In een paar minuten leer je alle do’s en don’ts voor reizen in Chiang Mai – en eigenlijk dus voor heel Thailand. Maar ook als je vaker in het Land van de Glimlach komt is het nog steeds goed om je kennis weer eens bij te spijkeren. Op die manier voorkom je het maken van culturele fouten.

Het helpt echt bij het begrijpen van de Thaise cultuur en zorgt ervoor dat jouw reis nog leuker wordt. De locals waarderen het namelijk echt als jij wél op de hoogte bent van hun gebruiken.

Anyway, bekijk de video hieronder en doe er je voordeel mee: 

https://youtube.com/watch?v=UgbXY13mt7w%3Ffs%3D1

Lees ook