fbpx
Chiang DaoOntdek Thailand Rest van Thailand 

Chiang Dao: klein maar fijn!

Op nog geen 75 kilometer afstand van Chiang Mai ligt het pittoreske plaatsje Chiang Dao. Vooral bekend om zijn leistenen berg en zijn grotten. Vooral natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

De grootste attractie van Chiang Dao zijn de grotten. Die liggen op zo’n zes kilometer vanaf het centrum. En als we grotten zeggen… ze zijn dertien kilometer lang en lopen onder de berg Doi Chiang Dao door.

Dat is overigens met 2.225 meter een van de hoogste bergen on Thailand. Niet alle grotten zijn in kaart gebracht. Een stuk of vijf wel. De langste die in kaart is gebracht is 7,5 kilometer en draagt de naam Tham Maa.

Grotten

Twee grotten, namelijk Tham Phre Nawn en Tham Seua Dao, zijn verlicht. Handig voor de toerist de ze wil gaan bekijken. Ze zijn ook niet zo heel lang; respectievelijk 360 en 540 meter. Er is een gids die je wegwijs maakt. De grotten hebben vaak vormen die lijken op dieren..

Zoals een kip, slang of de kop van een olifant. Volgens een Thaise legende woonde er duizend jaar geleden een kluizenaar die in het diepste van de grot begraven moet liggen. Behalve deze kluizenaar zou er ook en onsterfelijke heilige olifant liggen, een mystiek meer, en een massief gouden Boeddha.

Chiang Dao

Mocht je ze niet gevonden krijgen:  In de omgeving van de grotten bevinden zich diverse restaurantjes waar je van een eerlijke, smaakvolle en goedkope lunch kunt genieten. Kijk ook even bij de diverse kraampjes met planten en heilzame wortels.

Omgeving (video)

De omgeving is mooi, rustgevend en niet door het massatoerisme aangetast. Bij avond kun je bijna altijd genieten van de werkelijk schitterende sterrenhemel en dan zal het je duidelijk worden waarom Chiang Dao de stad van de sterren wordt genoemd. En er is nog veel meer te doen, dat een bezoekje aan Chiang Dao dubbel en dik waard maakt. Kijk eens naar onderstaande video van Thai Guru:

Lees ook

%d bloggers liken dit: