F Check altijd je rekening in Thailand - Hier is Thailand.nl
rekening in ThailandPraktische informatie Uitgelicht 

Check altijd je rekening in Thailand

Ziekenhuizen zijn betrouwbare organisaties? Toch? En toch gaat het soms toch mis. Het is altijd verstandig om je rekening in Thailand te checken.

Dat merkte ook Nederlander Edwin Buse in Hua Hin. Hij woont al een tijdje in Thailand en is getrouwd met een Thaise vrouw. Hij kreeg prostaatkanker en werd daarvoor behandeld. Edwin besloot om de rekening die hij voor die behandeling kreeg eens na te lopen. En zag dat er extra kosten in rekening werden gebracht, puur omdat hij een buitenlander is. Hij eist nu een gelijke behandeling.

Dubbel prijssysteem

Prijzen voor Thai en prijzen voor buitenlanders zijn zeer gebruikelijk in Thailand. Zo mogen Thai gratis Wat Pho in Bangkok binnen en moeten buitenlanders betalen. Dat geldt ook voor veel parken en musea. Tot dusver was dat nog niet gebeurd in ziekenhuizen, maar het ziekenhuis in Hua Hin heeft daar verandering in gebracht.

Het is maar de vraag of Edwin gelijk krijgt. Als dat al gebeurt is dat vermoedelijk omdat de Thai bang is dat er meer oproer ontstaat en daar hebben ze een hekel aan. De Thaise samenleving kent een schaamtecultuur. Het is dus heel erg als je schuld hebt. “Losing Face’ noemen de Thai dat. Ze zullen dat ten alle tijden willen voorkomen.Tips

Vaak lijdt het tot ergernis bij toeristen en dus verhitte discussies bij de het loket waar je een ticket koopt. Dat heeft weinig zin. Voor de Thai is dit logisch en ze zullen je boosheid niet snappen. Jij bent toerist, jij hebt geld. Wat zeur je nu?

Wat kun je doen?

  • Check altijd je rekening in Thailand
  • Informeer vooraf naar de prijs
  • Kijk goed of er borden hangen waar de prijzen al staan. Vaak wordt het al aangegeven
  • Word nooit boos en ga niet in discussie.
  • Bepaal voordat je ergens naar toe gaat of je meegaat met het dubbele prijssysteem of niet.
  • Accepteer dat je een hogere prijs betaalt dan de Thai.

Lees ook

%d bloggers liken dit: