fbpx
CHAR Rooftop BarBangkok Uitgelicht 

CHAR Rooftop Bar in Bangkok: in stijl genieten

Bangkok telt veel rooftop bars. Een van de nieuwste aanwinsten is CHAR Rooftop Bar in de luxe wijk Ploen Chit. Is het de moeite waard?

De Thaise hoofdstad is in ontwikkeling. Hotels en winkelcentra schieten als paddenstoelen uit de grond. Wat doe je als je op grote hoogte een verdieping vrij hebt? Daar maak je een rooftop bar van.

CHAR Rooftop BarDat gebeurde ook bij Hotel Indigo, op loopafstand van Ploen Chit BTS en schuin tegenover de Nederlandse ambassade.

CHAR Rooftop Bar heet de horecagelegenheid op een van de hoogste verdiepingen. Naar 25 om precies te zijn.

Stijlvolle inrichting

Nog voor je de lift instapt, voel je jezelf al op je gemak. De hotellobby is zeer smaakvol ingericht. Ook de lift zelf straalt warmte uit, onder meer door de aanwezigheid van donkerbruin leren bekleding. Voor je het weet ben je boven en betreed je het open horecagedeelte.

 

In tegenstelling tot andere rooftop bars zoals Octave in Thong Lor  is CHAR Rooftop Bar niet heel erg groot. Is dat jammer? Zeker niet. Het zorgt voor een knusse sfeer. De bediening is attent en leidt je naar je plek toe.

De beste plek zijn de stoelen en tafels aan de rand. Vanaf daar heb je een fantastisch uitzicht op Ploen Chit, Chid Lom en verder. Mijn tip: zorg er dus voor dat je op tijd aanwezig bent. Probeer hier rond 17.30 uur te zijn, zodat je Bangkok bij dag en bij het avondlicht ziet.

Officieel is het dan nog niet open, maar de kans is groot dat ze je al wel toelaten zodat jij een goede tafel kunt uitkiezen – als het niet gereserveerd is.

Uitzicht op torens, in plaats van vergezichten

CHAR Rooftop BarHet enige nadeel wat ik me kan bedenken, is dat CHAR Rooftop Bar op de 25ste en 26ste verdieping zit. Andere rooftop bars in Bangkok zijn hoger gevestigd, waardoor je dus verder weg kunt kijken. In het geval van CHAR kijk je tegen de omliggende torens aan, in plaats van er overheen.

Zoals je van een luxe horecagelegenheid mag verwachten, betaal je bij CHAR Rooftop Bar ook voor de service en het uitzicht. Een Cola Zero kost 110 baht en voor een biertje betaal je ruim 200 baht. Anderzijds, je blijft hier vast geen uren hangen.

Oh ja, op flip flops kom je niet binnen. Zorg er dus voor dat je een beetje netjes gekleed gaat.

Adres: 25th & 26th Floor,
Hotel Indigo Bangkok 81 Wireless Road,
Lumpini, Pathum Wan,
Bangkok 10330
https://www.facebook.com/charbangkok/

Openingstijden: elke dag van 18:00–23:30 uur.

Lees ook

%d bloggers liken dit: