fbpx
Bangkok Ontdek Thailand 

Chao Phraya River Tour in Bangkok

Je kunt Bangkok met een tourbus, via en tuk tuk of al slenterend gaan ontdekken. Maar er is nog een manier. Op het water. Met de Chao Phraya River Tour

De  Chao Phraya is de grootste en belangrijkste rivier in Thailand. Op oude kaarten staat de rivier vaak aangegeven onder de naam Me nam of Mae Nam. De rivier wordt ook wel de rivier der koninginnen genoemd.

De rivier begint in Centraal-Thailand bij de samenvloeiing van de Ping en de Nan bij Nakhon Sawan (provincie Nakhon Sawan), en loopt vrijwel noord-zuid naar Bangkok en de Golf van Thailand over een afstand van 370 kilometer. Bij Chainat splitst de Tha Chin rivier zich af van de Menam.

Chao Phraya River Tour

De Chao Phraya speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Bangkok. Het is een soort levensader van de Thaise hoofdstad.  De vele vertakkingen van de rivier vormen de kanalen die het hart van de stad met de buitenwijken verbinden. Een boottochtje op één van die kanalen of ‘khlongs’ zoals de Thai het zelf noemen, is dan ook zeker aan te raden!

Twee riviertaxidiensten pendelen heen en weer over de Chao Phraya rivier: de openbare forenzendienst, is druk maar goedkoop. Koop een dagkaart voor de Express Boat. Je kunt dan in- en uitstappen waar je maar wilt. Een gids aan boord van de boot geeft tekst en uitleg bij de bezienswaardigheden onderweg.

Het Nationaal Museum, Grand Palace, Wat Po en Wat Arun zijn gemakkelijk te bereiken met deze riviertaxi, die stopt bij diverse halteplaatsen. Maar ook leuk om te bekijken zijn de drijvende marktjes waar je verse groenten en fruit kan kopen.

Wanneer de duisternis intreedt weerspiegelt de rivier de vele lichtjes op de oevers. Een avondcruise met de Chao Phraya River Tour is de beste manier om de lichten van Wat Arun te zien.

Video

Lees ook

%d bloggers liken dit: