fbpx
chanthaburiOntdek Thailand Rest van Thailand 

Chanthaburi: poort naar Koh Chang

De Thaise provincie Chanthaburi is vooral bekend als toegangspoort naar het vakantie-eiland Koh Chang. Maar er is zelf ook genoeg te zien en te doen.

Chanthaburi ligt op 245 kilometer van Bangkok (zo’n 4 uur rijden) en grens aan buurland Cambodja. Veel toeristen en gastarbeiders steken hier de grens over. Als je met de bus naar Koh Chang gaat, kom je eveneens door deze interessante provincie.

Interessant? Jazeker, er is genoeg te zien en te doen. Stap dus eens uit die bus voor een dagje Chanthaburi. Onder de Thai is het vooral bekend vanwege het vele tropische fruit. Tijdens het juiste seizoen zie je langs de grote weg door de provincie heen allerlei kleine fruitkraampjes staan.

Chanthaburi: voor ieder wat wils

Hier koop je bijvoorbeeld doerian, maar ook mangosteen of ramboetan. Net geplukt, verser kan dus niet! En dat proef je. De kwaliteit van het fruit is echt goed te noemen. Maar ook op het gebied van natuur biedt Chanthaburi veel. Je vindt er bergen met tropisch regenwoud en prachtige watervallen.

Ook strandliefhebbers kunnen er hun hart ophalen. Doordat het niet zo toeristisch is als bijvoorbeeld Koh Chang, vind je hier vreedzame vissersdorpjes en rustige stranden waar het pas echt relaxen is.

chanthaburiIn de stad Chanthaburi vind je natuurlijk een aantal prachtige tempels, maar wat te denken van een heuse kathedraal in gotische stijl? In het oude centrum vind je veel leuke restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Seafood natuurlijk, omdat deze provincie aan zee grenst. Noedelsoep met varkensvlees is een lokale specialiteit en zeker een aanrader.

Slapen

Overnachten in Chanthaburi kan natuurlijk ook. In het Muang Chan Hotel in het oude centrum van de stad heb je al een kamer met airco voor zo’n 600 baht per nacht. Vind je het leuker om in een guesthouse te verblijven? In The River Guest House heb je al een kamer vanaf 190 baht per nacht.

Ben je dus onderweg naar Koh Chang en heb je nog wat tijd over? Stap dan eens in Chanthaburi uit de bus en laat je verrassen in deze typisch Thaise provincie!

Lees ook

%d bloggers liken dit: