fbpx
Chae Son National ParkOntdek Thailand Rest van Thailand 

Chae Son National Park in Lampang (video)

De noordelijke provincie Lampang is zeer geschikt voor natuurliefhebbers. Er zijn diverse natuurparken te vinden, zoals het Chae Son National Park. Dit park is vooral bekend om zijn watervallen en warmwaterbronnen.

In het Chae Son National Park zijn diverse boomsoorten en planten te bewonderen. Ook kun je er  herten, de vliegende Maki, de gouden kat, het stekelvarken, wilde zwijnen en nog veel meer tegenkomen. Ook het aantal verschillende vogels is talrijk.

Wat nog meer

Maar de belangrijkste bezienswaardigheid van het park is de Chae Son Waterval. Deze waterval is 150 meter hoog. Verder kan je ook de Mae Peak waterval (100 meter) Mae Koon (100 meter) en de Mae Mawn waterval bezoeken.

Chae Son hot spring is een gebied met zwavelhoudende wateren die een temperatuur hebben van rond de 73°C . Het park heeft ook tal van grotten, waaronder Pha-ngam, Mor, Luang en Loug Kae.

Waar?

Het Chae Son National Park ligt op 66 kilometer ten noorden van Lampang stad in het Mueang Pan en Chae Hom district. De oppervlakte van het park is 592 vierkante kilometer. Op 28 juli 1988 werd Chae Son werd aangewezen als 58e Nationaal Park van Thailand.

Video

In deze prachtige video van Destination Thailand krijg je een mooie impressie van het park.

Lees ook