fbpx
chachoengsaoBangkok Ontdek Thailand 

Chachoengsao: een leuke dagtrip vanuit Bangkok

chachoengsaoWat Saman Rattanaram is een Boeddhistische tempel in de provincie Chachoengsao, op zo’n 75 kilometer ten oosten van Bangkok. Dit is niet zomaar een tempel, maar een hele bijzondere vanwege de immense liggende Ganesha. 

Deze tempel is erg geschikt voor een dagtrip vanuit Bangkok. Je kunt er op meerdere manier komen. Wij rijden in de vroege ochtend via de Bang Na-Trad snelweg naar het oosten en slaan af bij Chachoengsao voor je de Bang Pakong-rivier bereikt. De route is prima aangegeven en duurt ongeveer anderhalf uur voor je bij de liggende Ganesha uitkomt.

Dit 16 meter hoge en 22 meter lange beeld wordt gezien als de grootste in Thailand, zo niet in de hele wereld. Ganesha is een Hindoestaanse god met vier armen en een olifantenhoofd. In zowel India als Nepal kom je veel afbeeldingen van Ganesha tegen. Er zijn maar liefst 32 iconografische afbeeldingen van deze god die je allemaal tegenkomt als je rond de liggende Ganesha loopt.

Naast deze bezienswaardigheid is er ook een drijvende markt met veel kraampjes waar ze allerlei soorten eten verkopen. Verder kun je hier een boottocht maken. Er is genoeg te zien en te doen bij deze tempel om jezelf een ochtend te vermaken, dus neem er de tijd voor.

chachoengsaoAls je in Chachoengsao bent, dan moet je Wat Sothorn Waramram Woraviharn hebben gezien. Deze tempel ligt naast de rivier Bang Pakong. Hier staat een Luang Pho Buddha-beeld dat door de Thai erg vereerd wordt. De tempel dateert uit het Ayutthaya-tijdperk, maar het grootste gedeelte van het gebouw is pas recent afgerond. Van horen zeggen is het een van de grotere tempels in Thailand en heeft – in tegenstelling tot andere Thaise tempels – juist veel westerse invloeden.

We rijden terug naar Bangkok via de weg die naar Lat Krabang loopt. Op de grens tussen de provincies Chachoengsao en Samut Prakan ligt een oude markt langs de rivier genaamd Khlong Suan 100 Year Market. ’s Middags is de markt nog steeds geopend, maar je kunt er beter in de ochtend heengaan. Een aantal kramen was namelijk al gesloten tijdens ons bezoek. Ook hier kun je veel verschillende dingen eten tegen erg schappelijke prijzen. In het weekend zijn er boottochten naar de lokale tempel.

Hoe kom je in Chachoengsao vanuit Bangkok?

Met de auto:

1. Neem de rijksweg 304 (Bangkok – Min Buri – Chachoengsao), de afstand bedraagt ongeveer 75 kilometer.

2. Neem de rijksweg 34 (Bang Na – Trad road) en pak vervolgens de 314 (Bang Pakong – Chachoengsao road), de afstand bedraagt ongeveer 90 kilometer

3. Neem de rijksweg 3 via Samut Prakan – Bang Pakong en rijd richting de 313, in totaal 100 kilometer.

Met de bus:

Zowel van de grote busstations Moh Chit als Ekamai rijden er airconbussen als ook normale bussen.

Met de minivan:

De minivan is een snelle maar relatief onveilige optie. De chauffeurs van minibusjes rijden meestal stevig door. De minivan rijdt van 05.00 – 19.00 uur.

1. Moh Chit Bus Terminal – Chachoengsao Bus Terminal (Tel. 08 9748 1349)

2. Bang Na – Chachoengsao Bus Terminal (Tel. 08 8021 2533)

3. Bang Plee Yai – Chachoengsao Bus Terminal (Tel. 08 5094 9084)

4. Pak Nam – Chachoengsao Bus Terminal (Tel. 08 5389 8557)

5. Ekamai Bus Terminal – Chachoengsao Bus Terminal (Tel. 02 712 1018)

6. Century (Victory Monument – Wat Sothorn (Tel. 08 4772 6730)

7. Major Rangsit – Wat Sothorn (Tel 08 4772 6730)

Met de trein:

De trein is de minst snelle reismogelijkheid, maar wel een leuke ervaring. Dagelijks gaat er een trein van Hua Lamphong naar Chachoengsao. Voor meer informatie kun je bellen met het treinstation in Bangkok (0 2220 4334) of het station in Chachoengsao (0 3851 1007).

Website Thaise Spoorwegen: http://www.railway.co.th

Lees ook

%d bloggers liken dit: