fbpx
Ontdek Thailand Rest van Thailand 

Cha Am, onontdekt door massatoerisme

Bijna 170 kilometer ten zuidoosten van Bangkok aan de Golf van Thailand, ligt en relaxte rustige badplaats. Cha Am, nog niet ontdekt door massatoerisme. Een echte aanrader.

De badplaats is geschikt voor lange strandwandelingen, genieten van een oogstrelende kustlijn, mooie fietstochten, verse vis en massage op het strand. In tegenstelling tot het 25 kilometer verder weg gelegen Hua Hin is Cha Am vooral in de week erg  rustig, waarbij je het strand zo’n beetje voor jezelf hebt.

Kustlijn

In het weekend en tijdens de feestdagen is Cha-am1het een populaire bestemming voor veel Thai die de drukte van Bangkok een paar dagen ontvluchten. Maar deze plaats trekt ook een groeiend aantal Nederlandse expats en zit in menig reisschema van diverse touroperators.

Van een vredig vissersdorpje veranderde Cha Am in de tachtiger jaren in een populaire badplaats. Met aan de skyline hoge flats en vlak bij zee de hotels. Afgewisseld met de meer goedkopere pensions, waar het ook goed vertoeven is. Flaneren doe je langs de uitgestrekte boulevard met zijn uitgebreide aanbod van winkels, bazaars en eettentjes.

Cha-am2Inktvis

Het ‘zusje’ van Hua Hin staat bekend om het gevarieerde aanbod van eetgelegenheden. Zo kun je aan tafeltjes langs het strand, onder een parasol, je hart ophalen aan gegrilde vis, inktvis, garnalen en mosselen.

Pikante sauzen en koud bier maken het compleet. Voor meer chique moet je aan het zogeheten noordstrand zijn, waar zich een aantal voortreffelijke restaurants bevinden..  In deze badplaats moet je niet voor een bruisend nachtleven zijn zoals Pattaya en in mindere mate Hua-Hin, waar je met een taxi binnen een half uur bent. Ook rijden er lokale bussen tussen deze twee plaatsen en een paar keer per dag een trein. De landelijke omgeving is uitermate geschikt voor fietstochten langs betoverende landschappen, natuurparken, watervallen, tempels en andere heilige plaatsen.

Natuurgebied

Een bezoek aan het nationaal park Khao Sam Roi Yod is zeker de moeite waard. Een ruig Cha-amNationaalParknatuurgebied, tachtig kilometer ten zuiden van Cha Am. Het heeft moerassen, parelwitte stranden, rotspartijen van kalksteen en een kleurenpracht aan flora en fauna, ter zee, ter land en ter lucht.

En bezoek de Phraya Nakhon grot, kijk uit kan glad zijn, is in 1896 een tempel gebouwd voor koning Rama V. Golvers kunnen hart ophalen aanzes internationale 18-holes golfbanen in de buurt. Vooraf reserveren is aanbevolen.

Hoe kom je er?

Vanuit Bangkok vertrekt er vanaf het zuidelijke busstation elk half uur een bus naar Cha Am. Het duurt drie tot vier uur. Voor ongeveer 150 bath heb je een kaartje. Een taxirit van drie uur kost 2.000 bath (54 euro) en kan drie uur duren.

Maar het allerleukste vind ik zelf nog de trein die een paar keer per dag het station in de badplaats aandoet. Cha Am is echt een aanrader.

Lees ook