Cartoon Network Amazone in Pattaya

Cartoon Network Amazone Eind vorig jaar ging Cartoon Network Amazone in Pattaya open. Een heus waterpark met spectaculaire en vooral duizelingwekkende glijbanen.

Cartoon Network is natuurlijk vooral bekend als tv-zender met tekenfilms als Johnny Bravo en de Powerpuff Girls. Maar sinds een paar maanden is er dus het waterpark Cartoon Network Amazone, niet ver van de Thaise badplaats Pattaya. Een vriend van mij is er onlangs geweest en was er niet heel erg over te spreken. “In de eerste plaats omdat de toegangsprijzen absurd hoog zijn”, vertelde hij me.


Cartoon Network Amazone: flink aan de prijs

Een simpele blik op de website van Cartoon Network Amazone leert inderdaad dat de toegangsprijzen aan de fikse kant zijn. Buitenlanders betalen 1.590 baht, terwijl Thai 1.290 baht betalen. Buitenlandse kinderen en senioren zijn 1.190 baht kwijt, Thai 890 baht. Een eenvoudig rekensommetje leert dus dat je als gezin met twee kinderen 5.760 baht kwijt bent. Met de huidige koers is dat dus 155 euro. Voor een dagje waterpark…

“Nog voor de ingang word je verteld dat je geen eten en drinken mag meenemen. Veel toeristen weten dat niet, waardoor er op de tafel bij de beveiliging ontzettend veel flessen water staan en zakken chips liggen”, vervolgt hij. “En als je eenmaal binnen bent, dan betaal je de hoofdprijs voor eten en drinken. Een simpel flesje water kost 50 baht en voor een bordje eten ben je al gauw 150 baht kwijt.”

Torenhoge prijzen

Cartoon Network AmazoneMaar daar houdt het volgens hem nog niet op. Want voor de huur van een kluisje betaal je maar liefst 300 baht voor de periode van 4 uur. Daarna loopt het bedrag nog verder op. Een dagje Cartoon Network Amazone wordt dan wel heel prijzig. Hoe is het dan met de glijbanen gesteld, vraag ik hem. “Binnen drie uur heb je de meeste glijbanen wel gedaan en ben je als volwassene eigenlijk klaar in het park. Erg druk was het dan ook niet, waarschijnlijk door die torenhoge prijzen. Wel weet ik zeker dat kinderen zich hier de hele dag kunnen vermaken.”

Hij gaat verder: “Maar een aantal glijbanen kan een pijnlijke ervaring zijn. Je gaat met idioot hoge snelheden naar beneden, met alle risico’s van dien. Wel zijn de meeste glijbanen erg spectaculair en ook hoog en lang. Een nadeel is wel dat je iedere keer weer meters omhoog moet klimmen. Vermoeiend dus.”

Vervolgens ben ik ook de reviews op TripAdvisor gaan lezen. De meeste bezoekers van Cartoon Network Amazone zijn daar evenmin enthousiast over dit waterpark en schrijven vaak hetzelfde als wat die vriend van mij vertelde. “Als ze de prijzen halveren, dan overweeg ik nog een keer terug te gaan. Maar op deze manier kom ik er niet weer.”

One Comment - Write a Comment

  1. 1590 THB haha dat er nog mensen gek genoeg zijn om daar heen te gaan van de zelfde bedrag kunnen wij anderhalve dag leven in Thailand (en goed ook) gewoon allemaal links laten liggen komen ze vanzelf met normale prijzen

    Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.