fbpx
Reistips van CarinOntdek Thailand Praktische informatie 

Carin geeft reistips voor Thailand

reistips voor ThailandKun je met euro’s betalen tijdens een tussenstop op Dubai? Hoe zit het met de parkeerkosten op Dusseldorf. En een leuke 4 wheels trip naar China.  Dit zijn de enkel voorbeelden van Carin’s reistips voor Thailand.

Vliegen met Emirates tussenstop op Dubai tip; Op Dubai is het moeilijk of vaak niet mogelijk om met Euro’s te betalen. Een credit card is heel erg makkelijk voor die gelegenheid, je kunt deze goed gebruiken bij het betalen van een drankje of in de tax free shop. Men vraagt dan of je de creditcard betaling in euro’s wilt doen, ga hier NIET op in en zeg; No, local currency (=dirham). Omdat men anders eerst het bedrag ongunstig omzet naar euro’s.

Dubai airport is de plek om sigaretten te kopen: 1,50 voor een pakje Camel! Ook andere artikelen als parfum zijn stukken goedkoper, op de site is een prijslijst te downloaden waardoor je vooraf prijzen kunt vergelijken.

In tegenstelling tot Dubai is het in Bangkok een stuk minder voordelig winkelen, artikelen zijn vrijwel allemaal duurder dan “op straat”, ook sigaretten en drank, doe dus boodschappen voordat je naar de luchthaven gaat.Nog meer reistips voor Thailand

Tel eventuele parkeerkosten op bij het vergelijken van je vliegticket, een andere luchthaven kan voordeliger zijn: Mocht je vanaf Dusseldorf vertrekken en je auto daar willen laten staan, dan beveel ik http://www.k-parking.de/ van harte aan, ik heb zeer goede ervaringen met dit bedrijf. Er zijn “horror”verhalen op internet over dergelijke services op Schiphol, maar ik heb al een keer of 6 gebruik gemaakt van genoemde service en niets dan lof.

Ik ben zo’n type wat altijd goed voorbereid op reis gaat, toch had ik voor mezelf deze keer een onhandige verrassing! Ik heb sinds een paar weken een nieuwe telefoon en stond er niet bij stil dat:

  1. 1 in de nieuwe telefoon alleen een mini SIMkaart past, de Thaise simkaart die ik bij elk bezoek gebruik paste daardoor niet, gelukkig handen in een telefoonwinkel (Panthip plaza) een handig knippertje waarmee in 1 knip de kaart op maat werd gemaakt.
  2. 2 ik was natuurlijk het pinnetje vergeten waarmee je het minilaatje van de telefoon waar je de simkaart in moet plaatsen kunt openmaken, gelukkig was er zowel op de heen als ook de terugweg een medepassagier die het ding wel op zak had.

reistips voor ThailandBellen en internetten in Thailand

Je kunt gemakkelijk internettegoed kopen in Thailand, handig voor je smartphone. Voor een maand lang onbeperkt surfen betaal je rond de 800 baht. Maar er zijn ook andere abonnementen die goedkoper zijn. Een hele fijne reistip voor Thailand!

Als je naar Chiang Mai gaat, let dan goed op als je op het vliegveld bent:  Op Chiang Mai Airport worden regelmatig bij aankomst gratis simkaarten uitgedeeld.
Je kunt  heel gemakkelijk beltegoed kopen bij  een 7/11. Ik zelf gebruik mijn kaart van DTAC, maar er zijn beslist ook andere betrouwbare providers, zoals bijvoorbeeld 12Move. Kijk wat je Thaise vrienden gebruiken, zij weten het beste in welke steek je het het beste bereik hebt bij een bepaalde provider. Overigens gebruikt KPN ook het DTAC netwerk.

Verder nog een wazig verhaal, ik heb gehoord over een interessante tour van Bangkok, door Birma (Shan staat) naar Kunming (China). Een groot aantal 4 wheel drives rijden in karavaan in twee weken op en neer, het zou een zeer bijzondere trip zijn. Ik heb zo’n karavaan ooit zien rijden door Lampang, indrukwekkend. Ik kan echter nergens vinden wanneer die trips zijn gepland. Ik vond dit van de eerste trip: http://www.northwheels.com/rally.html  En hier http://www.ryt9.com/es/prg/22261.

Als je zelf ook nog reistips voor Thailand hebt, horen we ze graag!

Lees ook

%d bloggers liken dit: