fbpx
Ontdek Thailand Praktische informatie 

Met de caravan door Thailand

Dat is een manier van reizen waar velen vast nog niet bij hebben stil gestaan. Met de caravan door Thailand reizen. Wellicht het overwegen waard?

Eigenlijk best een slimme zet van het Thaise ministerie van Toerisme. Waarom zou je namelijk niet met een caravan door Thailand kunnen reizen. Ikzelf ben een fervente kampeerder, maar dat zie ik me niet zo snel doen in Zuidoost-Azië.

De hitte en vochtigheid is me te groot. En ook lijkt het me niks om tijdens een van die fameuze onweersbuien in mijn tentje te schuilen. Dan wordt kamperen ineens survival-of-the-fittest. Leuk, maar niet tijdens je vakantie.

Voordelen

Dat heb je dan weer niet in een caravan. Als er eenmaal zo’n bui komt, ga je langs de weg staan en wacht rustig af. En de hitte kun je weer bestrijden door je caravan uit te rusten met een airco. Een goedwerkende aggregaat lijkt me dan een pre, want anders start de auto de volgende dag niet meer.

En er zijn meer voordelen als je met een caravan door Thailand trekt. Je bent een stuk vrijer dan wanneer je op tijd in je hotel of appartement moet inchecken. En de avontuurlijke onder ons kunnen ook overnachten buiten een grote stad.

http://thainews.prd.go.th/website_en/news/news_detail/WNECO5811200010005

Een nadeel is dat Thailand nog niet echt ingericht is voor campers en caravans. Geen grote stopplaatsen of kampeerterreinen. Daar zou wel eens veranderingen in kunnen komen, nu het ministerie van Toerisme samen met een paar ondernemers routes voor caravans gaat uitzetten.

Caravan door Thailand

Die gaan dan van Bangkok naar Chiang Mai. Onderweg zul de natuur langzaam zien veranderen en prachtige vergezichten zien. De routes lopen ook naar de buurlanden en je kunt mooie omleidingsroutes kiezen.

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer die routes worden opengesteld, maar dat kan niet lang meer duren.

Lees ook

%d bloggers liken dit: