fbpx
Capsule hotel op Don MueangUitgelicht 

Capsule hotel op Don Mueang Airport

Er komt een oplossing voor mensen die op een aansluitende vlucht moeten wachten, maar geen hotel in Bangkok willen zoeken. Er komt een zogenoemde Capsule hotel op Don Mueang.

Stel dat je eindbestemming Chiang Rai of Chiang Mai is in het noorden van Thailand. Vanuit Europa land je op Suvarnabhumi Airport in Bangkok. De aansluitende vlucht is dat op het kleinere broertjes, op ongeveer drie kwartier rijden. Om wat voor reden dan ook gaat er die dag geen vlucht meer, of je hebt een goedkopere vlucht kunnen vinden voor de volgende dag. Dan kun je een hotel in de Thaise hoofdstad gaan zoeken en daar een nachtje verblijven, maar eigenlijk vind je dat teveel poeha. Dan is er nu een mooie oplossing. Je huurt een ‘kamer’ in het Capsule hotel op Don Mueang.

Klein en eenvoudig

Een ‘kamer’ kun je het nauwelijks noemen, en dat maakt de naam al duidelijk. Het is een capsule, meer ook niet. Je moet ook niet meer verwachten van deze accommodatie. Je hebt een ruimte om te slapen. Of er mogelijkheden zijn om je te wassen is niet duidelijk, maar dat lijkt me wel. Maar ontbijt of andere maaltijden zul je gewoon op het vliegveld moeten gaan halen.

Het idee komt uit Tokyo, waar dit soort overnachtingsplekken al een tijdje te boeken zijn. Daar kunnen shoppers in een winkelcentrum even bij komen van de spanning.

Het capsule hotel op Don Mueang komt op de pas geopende Terminal 2, op de vierde verdieping. Er zullen naar verwachting 20 ‘kamers’ te boeken zijn. Wanneer ze klaar zijn is niet duidelijk, maar dat kan nooit lang duren. Het ‘hotel’ zal redelijk eenvoudig in elkaar kunnen worden gezet.

Lees ook