fbpx
toiletten in thailandNieuws Opmerkelijk 

Campagne voor schonere toiletten in Thailand

toiletten in thailandDe toiletten in Thailand zijn niet altijd even schoon. Sommige toeristen walgen er zelfs van. Maar dankzij de ‘WC OK’-campagne hoef je jezelf geen zorgen meer te maken als je naar de wc gaat.

Als je wel eens in Thailand bent geweest, dan weet je ongetwijfeld wat ik bedoel met wc’s die niet altijd even schoon zijn. Niet alleen op het platteland, maar ook in toeristische gebieden kan het voorkomen dat je met een ronduit smerige wc te maken krijgt. Ik heb het dan niet over de gaten die je met een emmertje of een pannetje water zelf door moet spoelen, maar vooral de ranzige toiletten.Ratten

Een goed voorbeeld hiervan is de On Nut avondmarkt in Bangkok. De drie baht die je moet betalen voor het gebruik maken van de wc stelt natuurlijk niets voor, maar als je vervolgens staat te urineren, terwijl de ratten vrolijk voorbij tippelen… “Daar word ik niet vrolijk van”, zo zou Rob Geus van het tv-programma Red mijn Vakantie zeggen.

Er is nu een ‘WC OK’-campagne in het leven geroepen om schone toiletten in Thailand van tevoren aan te kondigen, zodat je zeker weet dat je geen kokhalsneigingen krijgt als je toch heel nodig moet. Deze campagne is gestart door het Department of Tourism om zo te laten zien dat de wc’s bij de toeristische attractie schoon zijn en dit ook gehouden worden.

Meer dan 50.000 toiletten

In totaal gaat het om 52.975 plekken, zo laat minister Kobkarn Wattanavrangkul van Toerisme en Sport trots weten. Sinds de campagne van start is gegaan, is er een team op pad gegaan om te controleren of de openbare toiletten in Thailand er goed bij staan en of ze wel voldoen aan de comfort- en hygiëne-eisen. Het gaat om toiletten bij tempels, in restaurants, nationale parken, winkelcentra en bus- en treinstation, zo melden de Thaise media.

Als je een toilet met de ‘WC OK’-sticker ziet, dan mag je er dus vanuit gaan dat het om een schone plek gaat. Maar als je moet, dan moet je. Zo simpel is het ook wel weer.Lees ook

%d bloggers liken dit: