fbpx
slechte Thaise gewoontenBangkok Uitgelicht 

Campagne tegen slechte Thaise gewoonten

slechte Thaise gewoontenEr wordt een nieuw middel ingezet tegen de slechte Thaise gewoonten: Video!  En nog een paar vermakelijke filmpjes ook. Zoals we van de Thai gewend zijn.

Als we de video-campagne moeten geloven maakt de Thai zich schuldig aan vier hoofdzonden: Rommel maken, als een wilde in het verkeer gedragen, hebzucht en luxe-verslaafd. Al deze hoofdzonden zijn vermakelijk visueel gemaakt in filmpjes. En alhoewel ze om te lachen zijn, zal de boodschap zeker bij de Thai aankomen. De filmpjes zijn uiteraard in de Thaise taal, maar zonder dat te verstaan snap je de videootjes toch wel.

Rommel maken

De Thai laat hun rommel vallen daar waar ze staan. En als ze schoonmaken, verplaatsen ze feitelijk de rotzooi naar een andere plek. Vaak een rivier of de langs een weg. Daar hoopt het zich vervolgens op.

Wilde in het verkeer

Dat hoef ik nauwelijks meer uit te leggen. Er zijn rijlessen en je moet een examen afleggen, maar de meeste Thai kopen hun rijbewijs gewoon. En dat zie terug in het verkeer. Er staan borden en stoplichten, maar die hoef je (volgens de Thai) niet te volgen. Ze rijden als gekken, zowel in de auto als op de motor. Met veel doden als gevolg. Dit vind ik de ergste van alle slechte Thaise gewoonten.

Hebzucht

Eentje die je pas ziet, wanneer je echt met Thai omgaan. De hebzucht is zo groot dat vriendschappen vaak net zo lang blijven bestaan tot men elkaar niet meer kan gebruiken. Dan wordt de band abrupt verbroken. Zonder poespas. En corruptie lijkt wel door Thai te zijn uitgevonden.

Luxe-verslaafd

De nationale Thaise schuld is enorm, door die luxe-verslaving. Nieuwe auto, nieuwe meubels, dure luchtjes, kleding, alles wordt gekocht op creditcard. Hebben ze het nodig? Niet echt. En hoe ze het ooit terugbetalen? Daar wordt niet over nagedacht. “Head up High’ heet dat in goed Thai.


Lees ook

%d bloggers liken dit: