fbpx
Eten en drinken Uitgelicht 

Café de Paris saus, saus die een restaurant maakt

Heerlijk van die mensen die overtuigd zijn van hun gelijk en het nog bewijzen ook. Ene meneer Boubier in Genève een saus voor bij vis en vlees die naam heeft gemaakt: de “Cafe de Paris saus”.

Het is de jaren 40 van de vorige eeuw wanneer de hoofdkok en eigenaar van het restaurant voor zich zelf uitmaakt dat het maar eens uit moet zijn met die grote keuze aan sausen, het moet en het kan simpeler. Zo overtuigd van zijn keuze dat hij wist dat het een groot succes zou worden en zijn restaurant een naam zou geven die de wereld rond zou gaan.  Meneer Boubier kreeg gelijk

Café de Paris saus

De basis van de saus blijft zoals met veel succesnummers een geheim waar de goede kok zijn manier voor heeft het te ontrafelen. Het gebruik van een goede neus en smaakpapillen weten een goede stap in de richting te maken. Hij smaakt in ieder geval rijkelijk naar goede boter, mosterd, tijm, peper en erg veel zout.  Zout staat in vele diëten als een grote No No. Voor het volgen  van een veranderwoord dieet moet je waarschijnlijk niet te veel in restaurants komen, waar genieten belangrijker is dan puur verantwoord eten.

Zo’n restaurant is ook “Le Boeuf” op Lang Suan. Als een van de weinig heeft het restaurant het recept van de saus gekregen vanuit de keuken van het originele Café de Paris. Net als het Zwitserse restaurant maakt le Boeuf het tot zijn grote trekker. Bestellen is simpel je vraagt om Café de Paris saus met steak, lam of zalm en niet omgekeerd. Je krijgt van het restaurant er nog een grote portie frietjes bij en een kleine salade. De hoeveelheid saus schrikt in eerste instantie af als of er iets groots in de soep drijft.

Waar?

Op het einde van je maal ben je je bord aan het ontdoen van het laatste restje saus tot echt alles op is. Voor de genieters een paar glazen rode wijn erbij en helemaal klaar. Klaar, hoewel het restaurant ook heerlijke desserts heeft, is dit een smaakcanon waar je moeilijk omheen kunt of kunt overtreffen. Door het zoute van de saus blijft de smaak nog dagen in je mond hangen als extra beloning voor de goede keuze.

De keuze bij le Boeuf is groter dan alleen maar Café de Paris saus met iets, ook die zijn de moeite waard. Voor een volgende keer.

Le Boeuf zit in Marriott Mayfair op Soi Lang Suan vlakbij BTS Chitlom, open van 11.30 tot 23.00 uur.

Lees ook

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: