fbpx
cabbages and condomsBangkok Uitgaan 

Cabbages and Condoms Bangkok

cabbages and condoms Cabbages and Condoms is een ander restaurant dan de andere. Met behulp van de bijzondere naam vraagt het aandacht voor een zwaarwichtige  kwestie, daarnaast het is een geweldige plek om te genieten van een Thaise maaltijd.

Een deel van de winst van het restaurant gaat naar een goed doel . Een percentage van wat je betaalt voor je maaltijd wordt gebruikt om een van de ontwikkelingsprogramma’s geïnitieerd door de Population and Community Development Association ( PDA ) te ondersteunen. Motto van het restaurant is opmerkelijk; ” ons voedsel zal je niet zwanger maken “.  Het is een van de meer ongebruikelijke slogans in de stad.

cabbages and condomsCabbages and Condoms

Het restaurant is gestart door een Thaise legende,  Mechai Viravaidya. Hij is een ex – politicus en filantroop die besloot om maatschappelijke vraagstukken als seksuele gezondheid , duurzaamheid en anti – corruptie aan te pakken en daarvoor fondsen te verwerven middels het voeden van toeristen en Thai. Zijn manier van aanpak wordt door de Thai gewaardeerd, zo erg dat in de volksmond een condoom ‘’Mechai’’ wordt genoemd. Of dit een waardige beloning is, weet ik niet

Het thema van het restaurant wordt al snel duidelijk wanneer je het lommerrijke pad naar het restaurant afloopt en de eerste poppen tegen komt. Overal in het restaurant staan levensgrote paspoppen gekleed in rubber met pruiken van condoms. Wanneer nu de boodschap niet duidelijk is, weet ik het niet meer.

Naast het thema van voorbehoedsmiddelen hebben ze gelukkig ook nog wat te eten. Het Cabbages gedeelte in de naam betekent niet dat ze alleen maar kool hebben, maar verwijst naar de biologische manier van verbouwen van de producten die in het restaurant gebruikt worden.

Het menu is zoals zo vaak in Thailand een dikke map met veel foto’s. De gerechten zijn Thai, maar niet pittig. Duidelijk ook toegankelijk gemaakt voor de toeristen die afkomen op dit vreemde thema-restaurant.

De keuze in gerechten is groot, de smaak niet heel bijzonder. Het is vooral het bijzondere thema dat het zo druk bezocht maakt.

Om het helemaal compleet te maken kun je op weg naar buiten een greep doen in grote bakken met  gratis condooms in de maten Democraat of Republikein. De een schijnt groter te zijn dan de andere. Ik heb ze niet langs elkaar gehouden, dus pin me er niet op vast welke je moet hebbente grijpen.

Cabbages and Condoms, 6 Sukhumvit Soi 12, Sukhumvit Road Klong Toe, Bangkok.

Lees ook

%d bloggers liken dit: