fbpx
Nieuws Uitgelicht 

Bussen in Bangkok krijgen WiFi

Voor elke wereldstad is het belangrijk om het verkeer goed te regelen, niet alleen voor zijn burger maar ook voor de toeristen. Bangkok is belangrijke stappen zetten op dat gebied, de nieuwste is gratis WiFi op alle gas aangedreven bussen (de gele bussen).

In Bangkok rijden veel verschillende soorten bussen rond ieder voor een bepaalde doelgroep of afstand. Samen met de taxi’s, de vrachtwagens en het persoonlijke vervoer met auto’s en motoren maken de bussen de wegen van Bangkok vaak tot een langzaam rijdende parkeerplaats.
Dit tot grote ergernis van de reizigers. De Bangkokianen zijn er inmiddels wel aan gewend maar worden erdoor niet vrolijker.Bussen in Bangkok krijgen WiFi

Allerlei maatregelen worden genomen om de verkeersspaghetti te ontwarren, zoals het verplaatsen van busstations. De verplaatsing moet een beter ontsluiting van de stad geven.
Zit je toch in zo’n zeer langzame bus, zit je je snel te vervelen en voel je de tijd wegglippen. Meditatie helpt natuurlijk, maar de Bangkok Mass Transit Authority (BMTA) dacht ook nog aan iets anders.

Hun 550 gas aangedreven en dus schonere bussen hebben al airco om in ieder geval de gemoederen zo koel mogelijk te houden. Ze wilde er iets aan toevoegen, vanaf 1 augustus is in deze bussen gratis WiFi internet mogelijk. De gele bussen van de BMTA worden vooral gebruikt door de forensen die vanuit de buitenwijken en dorpen en steden rond Bangkok iedere dag heen en weer reizen.Reistijd nuttig en prettig besteden

De reistijd is aanzienlijk en een goede internet verbinding en ook nog een gratis zou de tijd besteed in de bus nuttiger kunnen maken. De meeste forensen zijn uitgerust met een smartphone. De tijd in de bus kan dan worden gevuld met het bijhouden van het nieuws, even contact leggen met klanten en familie of gewoon een ontspannend spelletje spelen.

Een groot deel van de bussen van de BMTA zijn al uitgerust met de routers en aan de laatste bussen wordt nu de hand gelegd aan de installatie. Het is misschien niet de oplossing van de verkeersproblemen, maar het helpt zeker ze beter te doorstaan.

Lees ook

%d bloggers liken dit: