fbpx
busongeluk in lampangNieuws Rest van Thailand 

Busongeluk in Lampang: minimaal 20 doden

busongeluk in lampangBij een busongeluk in Lampang zijn minstens 20 mensen om het leven gekomen. Het voertuig stortte in een ravijn. Verder raakten 16 anderen gewond.

De passagiers waren bij een Kathin ceremonie in Chiang Rai geweest en zaten in de bus op weg naar Chiang Mai. Het busongeluk in Lampang ontstond rond half 7 ’s avonds toen de remmen weigerden, waardoor het voertuig in het ravijn stortte bij de Than Thong waterval. Volgens reddingswerkers was de bus 30 meter onderin het ravijn terechtgekomen.

Op de foto is goed te zien wat voor ravage er is aangericht door de bus.

Vooral oudere Thai betrokken bij busongeluk in Lampang

Bij het busongeluk in Lampang kwamen dus minimaal 20 (vooral oudere) Thai om het leven. Sommige Thaise media spreken over 21, anderen houden het bij 20. Hoe dan ook, het is het zoveelste verkeersongeluk waarbij veel doden vallen. In dit geval lijkt de oorzaak slecht onderhoud van de bus te zijn.

Eerder dit jaar vielen er bij een busongeluk in Saraburi 19 doden en bij een ander ongeval in Phitsanulok 5 doden, waaronder een jonge Belgische vrouw. Het Ministerie van Transport wil camera’s in de voertuigen plaatsen om zo de veiligheid te vergroten, maar ik vrees dat dit weinig helpt als de remmen dienst weigeren. Vooral de technische staat en het onderhoud van de bussen dient aangepakt en flink verbeterd te worden.

Lees ook

%d bloggers liken dit: