Buitenlandse Zaken scherpt reisadvies Thailand aan

Buitenlandse Zaken scherpt reisadvies Thailand aanHet Ministerie van Buitenlandse Zaken scherpt het reisadvies voor Thailand aan. Het ministerie waarschuwt reizigers voor de Bangkok Shutdown, die vanaf komende maandag plaats zal vinden in de Thaise hoofdstad.

Buitenlandse Zaken scherpt het reisadvies voor Thailand dus aan. Op de website van het ministerie is het volgende bericht gepubliceerd:

“In de aanloop naar de aangekondigde verkiezingen op 2 februari 2014 heeft de oppositiebeweging vanaf maandag 13 januari 2014 wegblokkades aangekondigd in en rond het centrum van Bangkok. Alhoewel niet tegen buitenlanders gericht, zullen ze naar verwachting voor alle reizigers naar het centrum van Bangkok aanzienlijke overlast opleveren. Het betreft in veel gevallen menselijke blokkades die zich makkelijk kunnen verplaatsen. Een actueel overzicht van de verkeerssituatie in Bangkok, kunt u vinden op de website BMA Live Traffic, die ook als App te downloaden is.

De autoriteiten en de oppositiebeweging hebben aangegeven dat het internationale vliegveld Suvarnabhumi en Don Muang niet geblokkeerd zal worden. Niet uit te sluiten is dat de blokkades na enige dagen tot gewelddadigheden kunnen leiden.

Reizigers wordt geadviseerd in Bangkok waakzaamheid te betrachten, samenscholingen en demonstraties te mijden en de berichtgeving in de lokale media dagelijks te volgen over de plaatsen waar demonstraties zullen plaatsvinden. Nadere informatie inzake actuele ontwikkelingen kunt u ook vinden op de website van de Nederlandse ambassade in Bangkok.

De ambassade zal normaal geopend zijn maar ligt wel in het gebied dat ernstige overlast zal hebben van de blokkades.

In de toeristencentra buiten Bangkok is de situatie normaal. Indien u de komende week via Bangkok naar een bestemming in Thailand reist wordt u geadviseerd zo mogelijk niet via maar om het centrum van Bangkok heen te reizen.”

One Comment

 1. tjamuk says:

  Sinds gister ziet de situatie er anders uit:
  Groepen studenten beginnen zich tegen de actievoerders te keren. Personen in witte pakken( die witte balonnen oplieten) hebben gesteld: “nu is het genoeg en geen stap verder”, zij willen verkiezingen op 2 februari.Taxidrivers die zich de rijst uit de mond gestoot voelen hebben de politie gedreigd met acties indien voor hun geen normaal vervoer van personen mogelijk is.
  Daar staat tegenover dat Suthep meer mensen uit het Zuiden heeft laten komen om hem en de zijnen extra te beschermen. Ook zij voelen nattigheid.
  Ik denk dat het idee van Suthep om Bangkok plat te gaan leggen net een stap te ver is geweest.
  Het zou wel eens zo kunnen zijn dat het lot zich snel tegen hem gaat keren.
  Hopenlijk gooit hij dan snel het bijltje er bij neer, doch dat ziet het vooralsnog niet naar uit.

Leave a Comment