Buitenlandse bedelaar op Phuket om een reden

buitenlandse bedelaar op phuketHet is niet Bangkok, maar Phuket waar de buitenlandse bedelaar probeert om geld op te halen op straat. En wel om een reden: zijn dochtertje heeft een ongeluk gehad.

Gisteren schreef ik over een buitenlandse bedelaar in Bangkok, die op Khao San Road zou staan met zijn gitaar. Het blijkt om een buitenlandse bedelaar op Phuket te gaan. De Tsjechische vader Lukas Matena speelt gitaar en zingt op het vakantie-eiland om geld op te halen voor zijn 6 jaar oude dochtertje Rebeka, die op 6 januari werd geraakt door een auto.


// ]]>

Buitenlandse bedelaar op Phuket

Tegenover de krant The Phuket News vertelt hij het volgende: “We kwamen aan op Phuket op 4 januari. Twee dagen later bezochten we een tempel. Ik parkeerde de motorbike en wist niet dat Rebeka de straat op eigen gelegenheid overstak. Daarbij werd ze geraakt door een auto, waar ze drie breuken in haar kaak aan overhield”, aldus de wanhopige vader.

“We zouden Phuket vorige week donderdag verlaten, maar door het ongeluk moesten we wachten tot het beter gaat met Rebeka.” Volgens de vader heeft hij de visa van de familie met dertig dagen verlengd, maar zij moeten wachten op een tweede operatie voor zet terug naar Tsjechië kunnen. Het meisje wordt behandeld in het Bangkok Hospital Phuket, waar haar moeder bij haar is.

“Het gaat beter met haar. Ze kan nu vloeibaar voedsel innemen en mag het ziekenhuis wellicht binnen een paar dagen verlaten. Maar na een week volgt er een controle, waarna er een week later weer geopereerd moet worden.” De verzekeringsmaatschappij van de automobilist betaalt de kosten voor het ziekenhuis, die inmiddels zijn opgelopen tot 800.000 baht (zo’n 20.000 euro). Maar de familie heeft geen geld meer om de kosten voor het langere verblijf op Phuket te betalen, aangezien ze geen reisverzekering hadden afgesloten.

Muziek maken op straat is illegaal

En dus besloot de vader om als buitenlandse bedelaar op Phuket aan de slag te gaan. Maar dat mag niet, kreeg hij te horen van de vreemdelingenpolitie. “Ik heb hem verteld dat het illegaal is om als buitenlandse bedelaar op Phuket muziek op straat te maken. Het is beter als hij contact opneemt met de Tsjechische ambassade. Er zijn fondsen voor noodsituaties zoals deze”, aldus een woordvoerder van de vreemdelingenpolitie.

De Tsjechische familie (vader, moeder en drie jonge kinderen) arriveerde in december in Thailand en bracht eerst een tijdje door op Krabi, voor ze naar Phuket vertrokken waar het ongeluk dus plaatsvond. Ook uit dit verhaal blijkt dus weer: sluit altijd een goede reisverzekering af voor je op vakantie gaat. Dat kan je een hele hoop ellende besparen.

One Comment - Write a Comment

  1. Snap dat niet!! Ga je op vakantie nog wel met je kinderen en te beroerd om een paar euro aan reisverzekering af te sluiten. Echt top punt van laks(dom)heid ten top.

    Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.