fbpx
Praktische informatie 

Bruiloft in Thailand, romantisch en makkelijk?

De reclame van de resorts in Thailand spreekt van prachtige stranden, mooi weer, geweldige locaties en romantische accommodaties. Dus… waarom niet jouw bruiloft in Thailand vieren?

Wanneer je een kleine trouwerij wilt, lekker privé en zonder al teveel verplichte gasten, klinkt een trouwerij in het buitenland erg aantrekkelijk. Een bruiloft met direct daaraan gekoppeld de huwelijksreis lijkt ideaal.

De resorts op Phuket en de eilanden spelen er al helemaal op in met hun ‘wedding coördinator’ die al het regelwerk van je overneemt.

Regelen voor je bruiloft in Thailand

Om het huwelijk ook in je eigen land geldig te laten zijn moet het huwelijk wel aan een aantal formaliteiten voldoen. Hiervoor is toch nog wel een aantal zaken te regelen. Zaken die je in Thailand moet regelen en niet kunt doen vanuit Nederland.

Voor je huwelijk moet je dus al een aantal dagen in Thailand zijn, bv Bangkok om alles in goede banen te leiden. Neem daar ruim de tijd voor, het kan ook wel eens tegenvallen. Soms kan een wedding-coördinator van het resort waar je trouwt je er bij helpen.

Stappenplan

Je eerste stap is naar de ambassade in Bangkok om een verklaring te krijgen dat de aanstaande partner ongehuwd is. Neem je papierwerk mee wanneer je vroegere partner is overleden of je gescheiden bent. Vraag vooraf aan de ambassade hoelang het allemaal gaat duren en hoeveel dagen je daarvoor in Bangkok moet blijven. Het is zeker geen formaliteit.
De tweede stap is alle verkregen documenten officieel te laten vertalen in het Thai, dit duurt meestal 1 of 2 dagen. Particuliere vertaalbureaus kunnen dit voor je regelen.

Nummertje drie is de officiële documenten naar het ministerie van Buitenlandse Zaken te brengen. Dit zit vlakbij het vliegveld Don Muang in Bangkok, zij verlenen toestemming. Dit duurt ook 1 of 2 dagen.

Tot slot kun je dan naar het gemeentehuis en het huwelijk laten inschrijven. Ook hiervoor moet je een afspraak maken. Het huwelijkscertificaat is in Thai en moet voor Nederland weer officieel vertaald worden.

Voor alles rondom het huwelijk betaal je in Thailand een bedrag en kost het tijd.

Misschien handig om eerst de huwelijksreis te doen en dan het huwelijk? Waarna eindelijk de bruiloft, lekker romantisch, met vuurwerk of zo.

Lees ook

%d bloggers liken dit: