fbpx
jongens gered uit de Thaise grotLaatste nieuws 

Eerste jongens gered uit Thaise grot

Goed nieuws uit Noord-Thailand. In ieder geval zijn er vier jongens gered uit de Thaise grot in de provincie Chiang Rai.

Inmiddels is officieel bevestigd dat vier van de in totaal 13 mensen in de grot zijn bevrijd. De acht andere jongens en hun coach hebben ‘kamer 2’ bereikt. Zij worden niet meer bevrijd vandaag en zullen nog één nacht in de grot moeten doorbrengen.

Vier jongens zijn met helikopters en ambulances overgebracht naar het ziekenhuis in Chiang Rai. Hoe hun toestand is, is op dit moment onbekend.

De jongens die er het slechts aan toe waren zijn als eerste bevrijd uit de Thaise grot in Noord-Thailand. Morgen gaat de operatie verder en de verwachting is dat dan alle jongens én de coach uit de grot worden gehaald.

Reddingsactie Thaise grot

In alle vroegte begonnen reddingswerkers vanmorgen aan de loodzware operatie. De jongens worden twee aan twee naar buiten gebracht. Eerst dus de jongens die verzwakt zijn en daarna de rest.

De eerste jongeman die het buitenlicht weer zag en de buitenlucht weer kom opsnuiven was. Mongkhon Bunpiem (14) bij zijn vrienden en familie beter bekend als ‘Mark’. We weten op dit moment niet hoe zijn conditie is.

Lees ook

%d bloggers liken dit: