fbpx
bouwput bangkokAchtergrond Bangkok Uitgelicht 

Bouwput Bangkok: einde nog lang niet in zicht

bouwput bangkokHet is een regelmatig terugkerend onderwerp; wat voor bouwput Bangkok wel niet is. Als je een paar jaar niet in de Thaise metropool bent geweest, dan weet je niet wat je ziet.

Iedere wereldstad gaat met de tijd mee. Bangkok dus ook. Maar het lijkt er wel op alsof alles de laatste jaren in een stroomversnelling is gezet.Het gaat erg hard

Vooral de populaire gebieden als Sukhumvit (langs de BTS), Silom en Sathorn ken je niet meer terug. Maar ook aan de andere kant van de rivier – Thonburi – gaat het hard. Heel erg hard.

De term bouwput Bangkok komt niet zomaar uit de lucht gevallen. De karakteristieke – en vaak vervallen – laagbouw wordt binnen een paar dagen professioneel gesloopt, waarna de heipalen meteen in de grond worden geslagen. Op dit moment zie je overal in de stad hoge gebouwen in de steigers staan. Van luxe appartementengebouwen tot heuse iconen, zoals de bekende Mahanakorn Tower.

bouwput bangkok
De iconische Mahanakorn Tower is bijna klaar.

En het einde is nog lang niet in zicht. Bij Rama 9 komt op termijn de zogenaamde Super Tower. Daarnaast gaat de bekende Thaise projectontwikkelaar Sansiri in samenwerking met de BTS Group – jawel, van de Skytrain – de komende jaren 25 nieuwe hoge appartementengebouwen realiseren langs de BTS-lijn onder de naam ‘The Line’.

Openbaar vervoer

Het eerste project daarvan is een The Line Sukhumvit Soi 71, bij Phra Khanong. Daarna volgen de andere appartementencomplexen. Het geeft dus maar aan hoe hard het gaat met de ontwikkelingen in de stad. Helemaal nu zowel de BTS als de ondergrondse MRT verder worden uitgebreid. Het openbaar vervoer rijdt er nog niet eens, of er staan al (hoge appartementengebouwen). Bangkok gaat steeds meer op Singapore of Hong Kong lijken.

Is dat erg? Ja en nee. Natuurlijk, het karakteristieke wat Bangkok zo uniek maakt verdwijnt steeds meer en meer. Maar de stad moet met zijn tijd mee. En aangezien grond steeds duurder wordt, is hoogbouw de oplossing daarvoor.Lees ook

%d bloggers liken dit: