Bor Khlung Hot Spring, onontdekt

De Bor Khlung Hot Spring ligt in de vrijwel nog onontdekte stad Suan Phueng. Het is pas onlangs vrij gegeven voor toerisme.

Het was tot voor kort nog verboden terrein, in verband met de spanningen tussen Thailand en Birma. Het ligt op nog geen twee uur van Bangkok, tegen de Birmeese grens aan. Het is er heerlijk toeven, want het klimaat is koeler dan in de hete hoofdstad.


Het toerisme neemt snel toe en daarmee ook de hotels, resorts, restaurants en alle andere zaken die een toerist nodig heeft. Ook het aantal kraampjes langs de weg neemt snel toe. Die verkopen vooral planten en souvenirs uit Birma.

Bor Khlung Hot Spring

Aan het begin van het park Bor Khlung Hot Spring, op ongeveer 1 kilometer van de entree, is een natuurlijk bassin. Het water er in is heet en ongeveer 1 meter hoog en je kunt er (uiteraard tegen een kleine vergoeding) een scrub krijgen. Om dit bassins zijn een paar restaurants, dus je kunt ook genot van een drankje kijken hoe anderen gepijnigd worden.

Bor Khlung Hot Spring

Na nog een stukje verder te hebben gelopen (het is een fijne wandeling) kom je een andere bad. Deze is moderner maar ook een stuk duurder. Een paar jaar geleden was de toegang nog 80 baht, dat zal wel zijn opgelopen. Hier kun je zwemmen, baden en relaxen.

Maar we zijn nog niet. Je kunt een spectaculaire wandeling maken langs de waterval die eindigt in de wijde vallei waar het park in is gelegen. Als je helemaal naar boven loopt, naar het begin van de waterfall, dan kun je zwemmen in bassins. Het water is fris, onvervuild en heerlijk koel.

Bor Khlung Hot Spring

Hoe kom ik er?

De Bor Khlung Hot Spring ligt op ongeveer 15 kilometer van de stad Suan Phueng. Het is een prachtig gebied met glooiende heuvels en steile bergen. Prachtige natuur en heel veel fruitbomen. Ook de orchidee is er veel te vinden. Kijk hier onder de video van de Bor Khlung Hot Spring:

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.