fbpx
boottocht thailandOntdek Thailand 

Boottocht in Thailand maken: wat als het hard waait?

Eilanden zijn mooi, maar meestal maar op 1 manier te bereiken: per boottocht in Thailand. Zeker tijdens het regenseizoen is het weer onvoorspelbaar.

Op internet kwam ik een video tegen van toeristen die een boottocht in Thailand aan het maken waren. Ze zaten op een speedboot in de buurt van het populaire eiland Phuket.

Vooral tijdens het regenseizoen is het weer onvoorspelbaar in Thailand. Met name in het zuiden (waar bijna alle populaire vakantie-eilanden liggen) kan het flink tekeer gaan. De harde wind zorgt dan voor golven van soms wel 3 tot 4 meter hoog.

Hoge golven

Dat is ook te zien in deze video. Het speedbootje beukt zich over de hoge golven. Dat gaat gepaard met aardig wat klappen en stoten. Aan de reacties van de toeristen te horen moet het behoorlijk spannend zijn geweest.

Aanbieders van een boottocht in Thailand lappen vaak de regels aan hun laars als het gaat om uitvaren. Ze moeten immers geld verdienen. En dus vertrekken ze soms, terwijl de weersomstandigheden het niet toelaten.

Vaker incidenten

In het verleden vonden incidenten plaats waarbij kleinere bootjes omgingen en toeristen in het water vielen. Hou daarom altijd goed de weersvoorspellingen in de gaten als je van plan bent een boottocht in Thailand te maken. Wil de schipper toch uitvaren, maar vertrouw je het niet? Riskeer dan niet je leven!

Als je wel aan boord stapt, draag dan altijd een reddingsvest. Je zult merken dat de controle hierop niet altijd even streng is. Het is echt voor je eigen veiligheid. Je moet er niet aan denken dat je van een boot – onder omstandigheden zoals in deze video – overboord valt…

Lees ook

%d bloggers liken dit: