fbpx
bootongeluk bij phuketLaatste nieuws 

Bootongeluk bij Phuket: 42 doden, nog 14 vermist

Het zijn trieste cijfers na het tragische bootongeluk bij Phuket vorige week. De teller staat op 42 doden, 14 opvarenden worden nog vermist.

Onder de overledenen bevonden zich 13 kinderen – 8 jongens en 5 meisjes. Op dit moment wordt er met man en macht gezocht naar de 14 vermisten, waarbij de hoop dat ze nog leven is opgegeven. De Chinese regering heeft reddingswerkers gestuurd om mee te helpen bij deze operatie.

Vorige week kapseisden twee boten met toeristen die vanaf Phuket waren vertrokken. De ruige zee zorgde voor hoge golven, waardoor het schip uiteindelijk omging. De opvarenden kwamen in het water terecht, waarbij 42 toeristen het bootongeluk bij Phuket dus niet overleefden.

Dit trieste nieuws geeft maar weer eens aan hoe gevaarlijk het is om tijdens het regenseizoen in Thailand met een boot de zee op te gaan.

Weer onvoorspelbaar tijdens regenseizoen

Het weer is onvoorspelbaar en op zee ontstaan golven van 3 tot 4 meter hoog. De kleine bootjes kunnen daar vaak niet tegenop, met alle gevolgen van dien.

Aangezien het uitvaren met toeristen geld oplevert, neemt het bootpersoneel grote risico’s. Gebruik dus je volle verstand als je op het punt van vertrek staat en het niet vertrouwt. En zijn er geen reddingsvesten beschikbaar? Stap dan meteen van boord en neem de gemaakte kosten voor lief…

Lees ook

%d bloggers liken dit: