fbpx
waar de Moon en de Khong samenkomenIsaan Uitgelicht 

Bootje varen waar de Moon en de Khong samenkomen

In Khong Chiam aan de grens met Laos en plek waar de twee rivieren Moon en Khong samenkomen. Elke rivier heeft zijn eigen kleur water. Een mooi gezicht.

In een eerder verhaal vertelde ik al dat Khong Chiam niet een plaats was dat bulkt van de activiteiten. Een rondvaart maken op de plek waar beiden rivieren samenkomen is een van die sporadische dingen die er te doen is. Maar dat is dan ook niet zomaar een rondvaart. Het is echt spectaculair om te doen.

Dus als je even iets anders wilt doen dan luieren of ontsnappen uit het verhaal van je boek, huur dan een bootje en ben een uurtje onderdak.

Waar de Moon en de Khong samenkomen

Moon en de Khong samenkomenHet water van de Moon is groen van kleur, terwijl die van de Khong blauw is. Vanaf een van de heuvels vanaf de kant is dat goed te zien. Maar het is zelfs zo duidelijk dat dat wanneer je op het water vaart je het water ziet verkleuren. Het is een prachtig en bijna onaards gezicht.

Langzaam verkleurt het water van groen naar groenblauw naar blauw. En natuurlijk omgekeerd. Ik heb in Saam Liam Thong Kham hetzelfde gezien, waar Birma, Laos en Thailand samenkomen. Maar dat vond ik minder spectaculair dan dit.

Ook de rotsformaties die je tegenkomt op het water en kleine eilandjes vormen in het water, doen buitenaards aan. Maf genoeg heb ik ook bomen uit het water zien verrijzen, de foto laat het zien hoe spooky het dan aandoet.

waar de Moon en de Khong samenkomenBootje varen bij Khong Chiam

Je kunt ook even vlakbij Laos varen, maar je mag niet uitstappen en even aan land gaan. Maar de heuvels waar je tussen vaart zijn prachtige groene glooiingen. Zo’n rondvaart duurt een uur en niet een keer is mijn gedachten afgedwaald. Je blijft geprikkeld worden door wat je ziet.

Ik heb een bootje gehuurd bij de ‘haven’ van Khong Chiam. Dat was waar alle restaurantjes op een lange straat liggen. Het is een klein plaatsje dus is het niet moeilijk te vinden. Ik heb 200 baht (ongeveer 4,50) betaald per persoon.

Lees ook

One Thought to “Bootje varen waar de Moon en de Khong samenkomen”

  1. GT

    Idd de moeite waard om deze trip te doen. Echt het pure noord thailand gevoel. Overigens stopte ons bootje wel in Laos en hebben daar een dorp bezocht wat echt een super ervaring was want er waren verder geen toeristen. Of dit verboden was of is durf ik verder niet te zeggen. Maar even uitzoeken of navragen geeft wellicht duidelijkheid en een klein beetje extra als je zo’n trip doet. Maar aan te bevelen is het zeker!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: