fbpx
Nieuws Rest van Thailand 

Boeddhistische lerares vermoord in Zuid-Thailand

Boeddhistische lerares vermoord Aanslagen in de zuidelijke provincies van Thailand zijn momenteel aan de orde van de dag. Nu is er een boeddhistische lerares vermoord, waarna haar lichaam in brand werd gestoken.

De vrouw gaf Engelse les op een school en werd vrijdag neergeschoten toen ze op haar motorbike op weg was naar haar werk.

Boeddhistische lerares vermoord

Twee motorrijders schoten de vrouw door haar hoofd, waarna ze benzine over haar heen gooiden en haar lichaam in brand staken. Voordat ze op de vlucht sloegen na hun gruwelijke daad, strooiden ze pamfletten rond met daarop antiboeddhistische leuzen.

Gisteren werd er dus een boeddhistische lerares vermoord, een maand geleden werden vier anderen (waaronder een 9-jarige jongen en een monnik) op brute wijze om het leven gebracht door moslimextremisten. Zij hebben het vooral gemunt op veiligheidsdiensten en op mensen die zij zien als vertegenwoordigers van de regering.

Moslims in de zuidelijke provincies Yala, Pattani en Narathiwat (tegen de Maleisische grens aan) willen een onafhankelijke staat stichten en zich afscheiden van het boeddhistische Thailand. In 2004 brak er in de drie zuidelijke provincies geweld uit, waarbij ondertussen al 170 leerkrachten om het leven zijn gebracht. In totaal kwamen er 5.000 mensen om bij gewelddadige en hoofdzakelijk laffe aanslagen.

Lees ook

%d bloggers liken dit: