Bo Nok beach: een ‘nog niet verpest’ strand

De meeste stranden in Thailand zijn slachtoffer geworden van massatoerisme. Toch zijn er nog steeds plekken waar dat niet zo is, zoals Bo Nok beach, niet ver van Hua Hin.

Laat Hua Hin nou net een van de meest bekende badplaatsen van Thailand zijn, erg populair onder oudere toeristen. Maar om het daar rustig te noemen? Nee, dat zeker niet.


Hoe anders is dat op Bo Nok beach, eveneens in de provincie Prachuap Khiri Khan, zo’n 40 minuten rijden ten zuiden van deze stad.
bo nok beach

Een oase van rust

Hier vind je geen grote hotels en hoge appartementengebouwen die de skyline domineren. Het is letterlijk een oase van rust. Wat je er ook niet ziet: verkopers die je somtam, garnalen van de barbecue of een traditionele massage aanbieden. En nee, er zijn ook geen jetski’s, bananenboten.

Tot op heden is er nog niet veel te doen. Maar dat kan wel eens heel snel gaan veranderen. Wordt Bo Nok beach een tweede Hua Hin? Projectontwikkelaars van hotels hebben de plek al een tijdje op het oog.

Dat begon tien jaar geleden met de bouw van het X2 Kui Buri resort aan het strand. De grondprijzen zijn er een stuk lager dan in Hua Hin, waardoor de mogelijkheden oneindig zijn.

Wat kun je er wel doen?

Na de opening van dat resort kwamen er meer hotels, die hun bezettingsgraad inmiddels flink zien stijgen. De prijzen van accommodaties lopen erg uiteen. Zo kun je er overnachten voor 800 baht per nacht (zo’n 20 euro), maar ook voor meer dan 20.000 baht per nacht (zo’n 400 euro).

In tegenstelling tot de populaire badplaatsen Hua Hin en Cha-am vind je op Bo Nok beach dus vooral rust. Wat je er wel kunt doen? Heel veel verse vis eten. Iets waar Thai dol op zijn. En het is een van de plekken waar je walvissen kunt zien en zelfs af en toe dolfijnen kunt spotten.

bo nok beachDe toekomst

Wat is de toekomst van Bo Nok beach? Van oorsprong is het een vissersplaats en als de hele kustlijn volgebouwd wordt met hotels, resorts en appartementengebouwen, dan blijft daar weinig van over.

Het is dan ook de vraag hoe de lokale autoriteiten omgaan met de stijgende vraag van projectontwikkelaars. Zwichten zij voor het grote geld of willen ze het strand zo laten als wat het is?

Wat mij betreft laten ze het zo. Zodat je nog lang kunt genieten van een ‘nog niet verpest’ strand, waar je vogels kunt zien jagen op eten en waar kleine krabbetjes over het strand rennen. Niemand weet hoe de toekomst van dit fraaie stukje Thailand eruit komt te zien. De tijd zal het leren.

Hoe kom je er?

Vanuit Bangkok kun je met de bus vertrekken vanaf de Southern Bus Terminal. De rit naar het Bo Nok kruispunt duurt zo’n 3,5 uur. Vanaf daar kun je een motorbike taxi huren om je naar de plaats van bestemming te rijden. Of je vraagt het hotel waar je verblijft om je op te pikken.

One Comment - Write a Comment

 1. Bonok heeft zeker niet de mooiste stranden , maar na 8 jaar daar wonen is het mijn thuis .
  Geweldige onbedorven mensen daar . De paar buitenlanders die er wonen of komen bezoeken zijn allemaal onder de indruk van de rust .
  Het mag nog wat ontwikkelen , maar in een rustig tempo .
  Ook is het nog interessant om er te investeren aangezien de prijzen er nog redelijk laag zijn .
  De hele provincie Prachuap Khiri Khan word nu ontdekt door de Bangkok Thai .
  Een aanrader voor iedereen die de drukke toeristen plaatsen wil ontvluchten .

  Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.