Bloedheet in Thailand: neem voldoende maatregelen

Op dit moment is het bloedheet in Thailand. In het noorden tikt het kwik zelfs 43 (!) graden aan. En dus is het belangrijk om maatregelen te treffen.

De Thaise weerkundigen waarschuwen bewoners om buitenactiviteiten op de warmste momenten van de dag te vermijden. In verschillende noordelijke provincies (Chiang Mai, Chiang Rai etc.) is het momenteel dik boven de 40 graden.


Maar ook in Bangkok is het zweten geblazen. De temperatuur hier varieert tussen de 37 en 40 graden, waarbij er nauwelijks een zuchtje wind staat.

Maatregelen

Zorg dus dat je op het heetste moment van de dag niet in de volle zon loopt. Drink verder voldoende, draag een pet tegen de brandende zon en smeer jezelf goed in met zonnebrandcrème.

Overigens wordt ook gewaarschuwd om uit de buurt te blijven van hoge bomen en billboards vanwege mogelijke tropische stormen die ineens de kop kunnen opsteken. Dit in verband met een lage drukgebied dat over het noorden van het land trekt.

3 Comments - Write a Comment

  1. We zijn bijna 3 weken verder en het is nog bloedheet. Wie gaat er nu naar zo’n klote land met deze temperaturen?

    Reply
  2. Welke ……. verruild nu het aangename Nederlandse lenteweer voor een dergelijke bakoven?

    Reply
  3. Tropische storm steekt snel op, maar niet zo snel dat je, wanneer de situatie normaal is, de hoge bomen zou moeten mijden. Zie mij eens….in de jungle hahahaha.

    Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.