F Bizarre bezienswaardigheden in Bangkok deel 2 - Hier is Thailand.nl
Bangkok Ontdek Thailand Opmerkelijk 

Bizarre bezienswaardigheden in Bangkok deel 2

Bangkok een stad met vele miljoenen Thai en buitenlanders, vakantiegangers en expats. Zoveel verschillende culturen, vormen van humor en interesses dat de tien meest bizarre bezienswaardigheden in Bangkok wel iets bijzonders moet opleveren.

Wanneer je eens niet naar de gewoonlijke toeristische attracties wilt en toch een uitje zoekt, misschien wel alleen voor de glimlach op je gezicht, we zijn gaan zoeken. De bizarre bezienswaardigheden in Bangkok zetten we op een rijtje, we zijn verder gaan zoeken en vandaag dus deel 23. Erawan Museum

Een enorme, driekoppige olifant staat op een even reusachtige sokkel. Een onvergetelijk imposant beeld bij je bezoek aan Samut Prakan’s Erawan Museum. Het is een prachtige, torenhoge beest: 250 ton in gewicht, 29 meter hoog, 39 meter lang, en gegoten in een zuiver groen-getinte koper.

Van ontwerp tot voltooiing het duurde bijna tien jaar te bouwen. Met een trotse, oorlogachtige houding en stammen van de grootte van de oude Banyan Trees, dit is een episch beeld van Airavata hindoe mythologie (ook wel bekend als Erawan) dat je nooit zult vergeten.

Het museum is gehuisvest in en onder zijn ruime buik. Drie niveaus symboliseren elk een deel van de Thaise kosmos, de onderwereld en de tuinen. Zeldzame Oosters antiek, ongebreideld religieuze iconografie, en de meest psychedelische decors vormen een beeld dat je niet kunt bedenken zonder onder invloed te zijn.

Dit is het werk van één man, zijn droom komt tot leven. Die man is business tycoon Lek Viriyapant,  dezelfde levendige, excentrieke geest die het even ambitieuze Sanctuary of Truth bedacht in Pattaya en elders in Bangkok het populaire Ancient City.

Locatie: waar Sukhumvit en Motorway 9 bij elkaar komen.

4. Robot Building Sathorn

Robot Building is een creatie van de Thaise architect Sumet Jumsai. Gebouwd als een bankgebouw in 1986. Het gebouw zou symbool moeten staan voor de toetreding van steeds meer computers in onze samenleving en de bankwereld in speciaal.

De directe inspiratie voor het twintig verdiepingen tellende gebouw kwam uit een speelgoedrobot van zijn zoon.  Veel van de speelse elementen die het gebouw een beetje doen lijken op de speelgoed robot hebben een functie als bijvoorbeeld. Het speelse gebouw, dat vele prijzen en eervolle vermeldingen kent,  is helaas niet voor publiek open.

Een blik van buiten moet het doen en ik denk zeker in de avond als de verlichting aan is, is het een bijzondere vertoning en een omweggetje waard.

Locatie:  South Sathorn Road 191, Bangkok.Lees ook

%d bloggers liken dit: