fbpx
Bijzondere trekpleisters in Chiang MaiChiang Mai Ontdek Thailand 

Bijzondere trekpleisters in Chiang Mai

Chiang Mai draagt terecht de Parel van het noorden. Zeker de moeite waard om te bezoeken. Maar in plaats van de toeristische plekken af te struinen, kun je ook een paar bijzondere trekpleisters in Chiang Mai gaan bekijken. 

Chiang Mai is de tweede stad van Thailand en wordt vaak genoemd als de culturele hoofdstad. Het was ook ooit de hoofdstad het Lanna koninkrijk, de voorganger van Siam (en het latere Thailand.)

Het is een stad van bomen, een stad van kleur en een stad van de markten en van veel boeddhistische tempels. Maar de stad herbergt ook een paar mooie plekjes. We geven je een paar bijzonder trekpleisters in Chiang Mai.

Silver Temple

Even ten zuiden van de oude binnenstad van Chiang Mia ligt het zilversmid district. De straten zijn gevuld met winkels die alles verkopen van zilveren oorbellen en armbanden tot fotolijsten. In een van de zijstraten ligt een tempel genaamd Wat Sri Suphan.

Deze wordt zelden door toeristen bezocht, en dat is onterecht. De tempel is zowel prachtig als ongewoon: de hele tempel is gemaakt van zilver. Binnen het complex kun je zien hoe de metalen worden geslagen in ingewikkelde platen, zoals de traditie van zilver werken wordt doorgegeven aan de volgende generatie.

Wat Sri Suphan: Moo 3, Tambon Nong Kaeo, Amphoe Hang Dong

Bijzondere trekpleisters in Chiang Mai

Wat Umong

Natuurlijk moet je de Wat Phra Doi Suthep bezoeken, de ultieme trekpleister van Chiang Mai. Maar ga ook naar  Wat Umong  een zeer rustig tempelcomplex in de uitlopers van de Suthep berg. Reusachtige bomen werpen hun schaduw over de stoepa en mossen klampen zich vast aan de betonnen muren.

De tempel dankt zijn naam aan een systeem van tunnels (‘umung’ betekent tunnel in het Thais), die werden gebouwd in de 24e eeuw. Tijdens een wandeling door hen zul je een altaar en een aantal heiligdommen ontdekken. Er ligt ook en klein meertje waar je eenden en vogels, die bij deze tempel beschermd zijn, kunt voeden.

Wat Umong: 135 Moo 10 Suthep, Chiang Mai

Massage door gevangenis-vrouwen

Er zijn veel plaatsen waar je goede massage in Chiang Mai kunt krijgen, maar als je iets wilt teruggeven aan de maatschappij moet je het Chiang Mai Women’s Correctional Institution Vocational Training Centre bezoeken,  De massages hier worden gegeven door vrouwen die in de laatste fase van hun gevangenisstraf zitten.

Ze zijn zorgvuldig opgeleid en al het geld dat ze verdienen wordt bewaard en aan hen overhandigd op het moment als ze de gevangenis verlaten. Ze komen in de maatschappij terug met vaardigheid, ervaring en een fonds om hen te helpen een nieuw bestaan op te bouwen.

Women’s Correctional Institution Vocational Training Centre bezoeken : 100 Rajithi Road Chiang Mai. Geopend van maandag tot vrijdag van 8.00u tot 16.30u en op zaterdag en zondag van 9.00u tot 16.30u. 
Bijzondere trekpleisters in Chiang Mai

Traditionele Lanna-stijl eten

Dash Teak House is een uitstekend restaurant gelegen in de oude binnenstad van Chiang Mai. Dit restaurant serveert heerlijke Thaise gerechten in een traditionele Lanna-stijl. De restaurant eigenaar, oorspronkelijk uit Chiang Mai, heeft vele jaren in de Verenigde Staten gestudeerd en gewerkt. Hij is een gecertificeerd kok en je kunt er zeker van zijn dat het eten er van een hoge standaard is. Het krijgt  zijn ingrediënten elke ochtend vers aangeleverd krijgt door lokale boeren.

Dash Teak House: 38/2 Moon Maung Road, Soi 2 Chiang Mai

Lees ook

%d bloggers liken dit: