fbpx
Eten en drinken Ontdek Thailand 

Bier in Thailand, wat wil je drinken?

Na een snikhete dag heb je geen behoefte aan wijn of ingewikkelde cocktails. Nee, dan snak je naar een biertje. Maar welke? Er zijn zoveel verschillende soorten bier in Thailand. We maken een voorselectie:

Singha

Singha Beer (in Thailand zeg je ‘ Beer Singh’ zonder de laatste ‘a’) is het bier wat bij iedereen de associatie met Thailand oproept. Dit is een bier van hoge kwaliteit. Vrijwel iedere bar of restaurant heeft Singha op voorraad. De smaak van is wat bitter. Alcoholpercentage: 5%.
Bier in Thailand

Chang

Het tweede bekende biermerk. Chang is het Thaise woord voor olifant. Veel toeristen drinken het, maar de Thai laten het vaak links liggen. Er is ook het verhaal dat je hoofdpijn krijgt van Chang. Dat schijnt per persoon te verschillen, ikzelf heb het wel. De smaak van Chang is ook wat milder, zoeter en minder bitter. Chang  is overal te krijgen zowel in de toeristische- als Thaise bars. Alcoholpercentage: 6,4%.

Leo

Leo komt van dezelfde brouwerij als Singha Beer. Het is het goedkope broertje van dit Thais biertje. De positie is een beetje vergelijkbaar met Amstel op de Nederlandse markt. Leo is zowel populair bij de Thai als bij de expats. Het merk is ook bekend van de kalender met de mooie uitdagende Thaise fotomodellen. Het is volop verkrijgbaar in bars voor toeristen. Alcoholpercentage: 5%.

Bier in ThailandTiger

Tiger Beer (onderdeel van Heineken) komt oorspronkelijk uit Singapore en is nu een overal verkrijgbaar internationaal bier. Het wordt vanaf 2004 in Thailand gebrouwen. Het is een biermerk wat het vooral van de toeristen moet hebben, de Thai drinken het niet vaak. Het is ook wat prijziger dan andere biermerken. De smaak is stevig, bitter. Alcoholpercentage: 5%.

Archa

Komt uit de brouwerij van Chang, met als doel een goedkoper biertje te maken. Dat is gelukt, maar de prijs vertelt ook iets over de smaak. Het is geen geweldig biertje. Leuk als je goedkoop dronken wilt worden, maar prettig dronken word je niet. Alcoholpercentage: 5%.

Bier in ThailandBeer Lao

Als je dan goedkoop dronken wilt worden en ook lekker wilt drinken dan ga voor Beer Lao. Het is geïmporteerd uit buurland Laos en wat goedkoper in prijs in vergelijking met andere biermerken. Het is verkrijgbaar op toeristische plekken, maar ook in 7-elevens duikt het merk steeds vaker op.  Alcoholpercentage: 5%.

Buitenlands bier in Thailand

Mocht je nu geen interesse hebben in een Thais biertje, dan kun je op veel plekken ook buitenlands bier in Thailand krijgen. Zoals Heineken of het Japanse Asahi. Hier en daar heb ik zelfs Amstel ontdekt. Er is ook San Miguel verkrijgbaar.

Lees ook