Beveiliging in Bangkok, mama ik ben op TV

Beveiliging in BangkokHelaas is het zo dat bijna alle wereldsteden wel getroffen worden door een vorm van geweld en of terrorisme. Vandaar dat er ook meer beveiliging in Bangkok is. 

Bangkok heeft zijn portie aanslagen al wel gehad in het recente verleden, daarom is de beveiliging in de hoofdstad aangepast en verhoogd. Aanslagen zijn niet een reden om niet te gaan reizen.

Ook onze veilige hoofdsteden in de buurt hebben er last van gehad. Londen, Brussel, Parijs en Berlijn waren al het toneel.

Goed dat er maatregelen worden genomen die de geweldplegers hopelijk doen afschrikken van hun geplande daad.Beveiliging in Bangkok

Met zoveel inwoners en toeristen dagelijks binnen je grenzen moet en heeft Bangkok het nodige al gedaan om het veiliger te krijgen. Een aantal maatregelen zullen we wel nooit weten omdat dat een onderdeel van de strategie is. Een belangrijk deel van de maatregelen die genomen kunnen worden, is het plaatsen van CCTV camera’s.

In de stad Bangkok hangen op dit moment 53.429 CCTV camera’s, dat zijn dan de camera’s geplaatst door de overheid. Deze worden 24 uur per dag bekeken en geëvalueerd. Daarnaast hangen er nog eens 30.000 of meer van particulieren of bedrijven die hun eigendommen willen beschermen.

Mama, ik ben op TV

De beelden van die camera’s worden opgenomen en vaak pas in geval van nood bekeken, dat zijn dan de particuliere camera’s natuurlijk.

De kans dat je voor een filmrolletje ontdekt wordt door deze CCTV camera’s is dus erg klein. “Mama, ik ben op TV” kan je dus makkelijk schrijven naar je ouders, maar beelden om het te bewijzen heb je niet.

Je kunt wel beelden opvragen en dat is dan vooral voor de Thai bedoelt, wanneer ze last hebben gehad van vernieling, diefstal of geweld in hun buurt.

Zelf vind ik het eigenlijk wel een geruststellende gedachte dat er van die camera’s zijn. Ik heb geen last van het “big brother is watching” gevoel. Wanneer er een aanslag of misdrijf mee voorkomen kan worden, heeft het zijn doel bereikt.

Iedereen wil toch op vakantie kunnen en weer veilig terug kunnen komen.

Leave a Comment